Vervo jaunumi

Kā sarkanais brīdinājums ietekmē kravu pārvadājumus?

Kā sarkanais brīdinājums ietekmē kravu pārvadājumus?

Šodienas laikapstākļi aiz loga ir notikums, kas gadās visai reti. Vēja ātrums 33 m/s, kas ir pielīdzināms 110-120 km/h, ir izraisījis haosu Rīgas jūras līča piekrastē un arī jūrā, kā dēļ ir izsludināts sarkanais brīdinājums – ko tas nozīmē tiem, kuriem kravu pārvadājumi ir paredzēti tieši šodien?

Sarkanais brīdinājums nozīmē, ka teritorijā, kurā tas ir izsludināts, ir iespējami postījumi un nelaimes gadījumi, apdraudot cilvēku dzīvību. Šāda spēcīga vēja ietekmē vējš var lauzt kokus, kas var bloķēt ceļu, apgāzt piekabes un veidot dažādus postījumus uz ceļa, kas var būt atlūzas un izskalojumi, kas veido bīstamas situācijas uz ceļa.

Ūdens līmenis Rīgā kāpis aptuveni metru virs normas, kas radījis zemāko vietu applūšanu.

Neskatoties uz vētru, kravu pārvadājumi joprojām notiek, sākot ar kravas iekraušanu, transportēšanu un beidzot ar tās izkraušanu. Šādos laikapstākļos, veicot dažus no loģistikas posmiem, ir jāievēro īpaša piesardzība gan kravas automašīnas vadītājam, gan kravas iekraušanas un izkraušanas personālam, tāpat – kravas saņēmējam ir jārēķinās ar iespējamu piegādes kavēšanos.

Kas jāievēro:

1. Šoferiem ir jāpievērš papildu uzmanība savām darbībām, lai novērstu negadījumus un laicīgi reaģētu uz notikumiem, kas notiek uz ceļa.

2. Kravu iekraušana, kur nepieciešami ceļamkrāni, var būt ierobežota vai apturēta lielā vēja dēļ, jo darbinieku un kravas drošība ir primāra.

3. Kā ziņo Valsts policija, ir palielinājies avāriju skaits uz ceļiem, kas ietekmē braukšanas ātrumu, un, līdz ar to, arī piegādes laiks ir atkarīgs no ārējiem apstākļiem, ko mēs nevaram ietekmēt. Esiet pacietīgi un saprotoši!

4. Prāmju satiksme ir atcelta, kas aizkavēs kravu piegādes.

5. Un, kā vienmēr, atgādinām, ka drošākais veids, kā pasargāt savu kravu, ir to apdrošināt. Nav noslēpums, ka CMR apdrošināšana, kas tiek piemērota visiem starptautiskajiem kravu pārvadājumiem, sedz aptuveni 9 EUR uz kilogramu kravas svara. Papildus kravas apdrošināšana segs zaudējumus, kas radušies dabas postījumu vai citu bojājumu rezultātā.

Vietējie vai starptautiskie kravu pārvadājumi ar SIA Vervo ir ātri, droši un ērti – sazinies ar mums e-pastā: info@vervo.lv vai piesaki savu kravu pārvadājumu mājaslapā.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv