Vervo jaunumi

Starptautiskajā izstādē “Expo 2020 Dubai” prezentē transporta nākotni – pazemes kapsulu

Starptautiskajā izstādē “Expo 2020 Dubai” prezentē transporta nākotni – pazemes kapsulu

Jau no 2021. gada 1. oktobra ļaudis no visas pasaules ceļo uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem ne tikai lai baudītu zilas debesis un sildošu sauli, bet arī lai apmeklētu starptautisko izstādi “Expo 2020 Dubai”, kur 438 hektāru platībā izvietoti valstu paviljoni. Turp devās arī transporta un loģistikas uzņēmuma SIA Vervo mārketinga projektu vadītāja Paula Beķere.

Sākotnēji pasākums Dubaijā bija plānots 2020.gadā, taču Covid-19 pandēmijas dēļ to pārcēla uz 2021.gadu, tāpēc arī nosaukums “Dubai 2020 Expo” var būt maldinošs, liekot domāt, ka runājam par pusotru gadu vecu pasākumu.

Starptautiskajā izstādē Dubaijā valstis, tajā skaitā arī Latvija, savos paviljonos prezentē TOP importa un eksporta preces, kultūru un jaunākās tehnoloģijas. Tas noteikti ir viens no ātrākajiem veidiem, kā apceļot pasauli pāris dienu laikā, iegūstot gan esenci no Šveices, Marokas, Japānas un citām valstīm, gan arī smeļoties jaunas idejas attīstībai.

Paviljoni arhitektūras ziņā pārspēj viens otru, un starp tiem izvietota 10 metrus gara kapsula - loģistikas uzņēmums DP World prezentē futūristisku un efektīvu kravas transportu – Cargospeed jeb pazemes kapsulu. Tas ir nākotnes kravu pārvadājumu veids, kas, līdzīgi kā cauruļvadu pārvadājumi, notiek pazemē.

DP World paviljona iekšpusē ikvienam bija iespēja redzēt, kā kravas transports ir attīstījies - no maziem kuģīšiem līdz milzīgiem konteineru kuģiem, kas kravu pārvadājumus spēj veikt lielos attālumos un īsākos termiņos. Nu esam nonākuši atpakaļ pie mazāka izmēra transporta- kapsulas, kas būs ideāls risinājums ekspress kravu piegādēm, piemēram, no Ķīnas uz Eiropu. Kapsulu pārvietos dzinējs vakuuma caurulē, un, kas ir pārsteidzoši – tajā, gluži kā prāmju kuģos, varēs transportēt arī pasažierus.

Lai gan vēl nav zināms, kad Cargospeed jeb pazemes kapsula tiks realizēta un pielietota, tā būs revolūcija transporta un loģistikas nozarē, padarot starptautiskos kravu pārvadājumus vēl ātrākus. Kā piemērs tiek minēts kravas pārvadājums no Dienvidkorejas galvaspilsētas Seulas uz Francijas galvaspilsētu Parīzi. Ar Cargospeed kapsulu kravas piegāde šādā maršrutā ilgtu vien 3 stundas, savukārt avio kravu pārvadājumi, kas ir šī brīža ātrākais kravas transportēšanas veids, aizņemtu 12 stundas.

Starptautiskie kravu pārvadājumi ar kapsulu būtu liels ieguvums ražotājiem un uzņēmējiem, kuri importē vai eksportē ātri bojājošus produktus, piemēram, pārtiku, medicīnas preces vai arī kravas, ko nepieciešams piegādāt steidzami – elektroniku, iekārtu detaļas u.c. Nākotnē šāda kapsula varētu nodrošināt ekspress kravas piegādes, un uz doto brīdi no projekta realizētājiem tiek solīts, ka izmaksas būs līdzvērtīgas sauszemes autotransporta pārvadājuma cenām.

“Expo Dubai 2020” norisināsies līdz 2022. gada 31. martam, tāpēc vēl vari paspēt ieplānot savu atvaļinājumu tieši tur. Ja nē, tad, iespējams, tiekamies jau nākamajā starptautiskajā izstādē, kas notiks 2025. gadā, Japānā.

Atgādinām, ka SIA Vervo piedāvājumā ir arī starptautiskie kravu pārvadājumi uz Dubaiju un citām Apvienoto Arābu Emirātu pilsētām. Viss, kas jums ir jādara – aizpildiet pieteikuma formu šeit vai aprakstiet savu kravu e-pastā: info@vervo.lv

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv