Vervo jaunumi

Drīzumā pavadzīmes jeb CMR pildīsim elektroniski

Drīzumā CMR pavadzīmes pildīsim elektroniski

Starptautiskie kravu pārvadājumi notiek balstoties uz CMR pavadzīmes, ko starptautiskā mērogā regulē Apvienoto Nāciju organizācijas konvencija. CMR ir dokuments, kurā atrodama visa informācija par nosūtīto kravu, pārvadātāju un kravas saņēmēju.

Līdz šim CMR pavadzīme bija papīra formā un tika aizpildīta rakstiski, taču nu esam liecinieki pārmaiņām, jo pavisam drīz mēs varēsim aizpildīt pavadzīmi, pat ja pildspalvai tinte beigusies. Līdz ar digitalizācijas attīstību, arī transporta un loģistikas nozarē gaidāma pāreja uz dokumentiem elektroniskā formātā, šajā gadījumā, e-CMR.

Tiesa, e-CMR nav nemaz tik jauns projekts. Ideja par elektronisku pavadzīmi sākās jau pirms 14 gadiem, jo 2008. gada februārī CMR konvencijai pievienoja protokolu par e-CMR izmantošanu. Tas stājās spēkā 2011. gadā, un līdz šim tas ir aktīvs 17 valstīs, tostarp arī Latvijā. Oficiāli pirmo reizi e-CMR tika izmantots robežšķērsošanas vietā starp Franciju un Spāniju – tas pierādīja, ka sistēma ir vienkārša, saprotama un ērti lietojama.

CMR un e-CMR salīdzinājums – vai ir vērts ļauties pārmaiņām?

Jau pazīstamais papīra formāta CMR sniedz daudz priekšrocību – tie ir skaidri līguma nosacījumi kravām, kas tiek pārvadātas ar autotransportu. Vienots starptautisks e-CMR risinājums ne tikai saglabātu jau esošās priekšrocības, bet arī padarītu sistēmu vieglāk lietojamu.

e-CMR galvenās priekšrocības:

  • Zemākas izmaksas
  • Videi draudzīgs risinājums
  • Ērti lietojams
  • Automatizēta datu ievade – ātrāka rēķinu izrakstīšana
  • Nav nepieciešama papīra apstrāde, printēšana, skenēšana
  • Samazināts kļūdu daudzums, piemēram, nepareizi ievadīta pasta indeksa dēļ
  • Pārredzamība un precizitāte
  • Piekļuve informācijai reāllaikā
  • Atvieglota kravu pārbaude, ko veic valsts institūcijas, tajā skaitā arī policija

Šāda veida digitāls risinājums var atvieglot arī citu dokumentu pārvaldību. e-CMR varētu integrēt arī tādiem pakalpojumiem, kā muitas deklarācijas, bīstamo kravu pārvadājumu licences un atļaujas, un citus dokumentus. Uzlabojot loģistikas efektivitāti, ieguvējs būs ikviens, jo, kā visiem zināms- loģistika ir ekonomikas asinsrite.

Transporta un loģistikas uzņēmums SIA Vervo ir par drošiem, ērtiem un ātriem kravu pārvadājumiem. Jau kopš 2008.gada piedāvājam visa veida vietējos un starptautiskos kravu pārvadājumus uz un no vairāk nekā 120 pasaules valstīm. Un tas nav viss – mūsu pakalpojumu klāstā ietilpst arī kravas apdrošināšana, izsekošana un muitas brokeru pakalpojumi. Esi drošs par savu pārvadājumu – piesaki kravu Vervo! Aizpildi pieteikuma formu šeit vai atsūti mums kravas parametrus un maršrutu e-pastā: info@vervo.lv

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv