Vervo jaunumi

Kas kopīgs Coca-Cola limonādei ar cigaretēm?

Kas kopīgs Coca-Cola limonādei ar cigaretēm?

Vai atceries pirmo Coca-Cola skārdeni, ko nopirki par sakrātajām kapeikām? Protams, šodien, ieejot lielveikalā, skats paveras pavisam citādāks, nekā tas bija deviņdesmito gadu sākumā, kad no Gruzijas importēts tarhūns bija krietni lētāks un pieejamāks, nekā tā pati Coca-Cola skārdene.

Pateicoties ekonomikas attīstībai un starptautiskajiem kravu pārvadājumiem, šodien izvēle starp bezalkoholiskajiem un alkoholiskajiem dzērieniem ir patiešām liela. Iespējams, daudzi nezina, ka limonādei un kafijai, kas daudziem no mums ir ik rīta sastāvdaļa, ir kaut kas kopīgs ar vīnu, konjaku un šampanieti, ko mēdzam iemalkot svētku reizēs, kā arī ar cigaretēm un degvielu, kuras cenu kāpumu izjūt liela daļa no mums.

Visām šīm nosauktajām preču grupām ir kaut kas kopīgs. Vai zini kas?

Augstāk nosauktās preces – bezalkoholiskie un alkoholiskie dzērieni, kafija, naftas produkti un tabakas izstrādājumi – ir pieskaitāmi pie akcīzes precēm. Akcīzes kravu pārvadājumi pieprasa īpaši augstu uzmanību – pirmkārt, lai visi dokumenti būtu sakārtoti un var droši šķērsot robežu, otrkārt, lai krava būtu droši iepakota un nostiprināta, īpaši, ja runa iet par stikla pudelēm. No 2021. gada 1. jūlija akcīzes precēm pievienojās arī karsējamā tabaka, elektroniskajās cigaretēs izmantojamais šķidrums un tabakas aizstājējprodukti.

AKCĪZES NODOKLIS

Šīm precēm tiek piemērots īpašs akcīzes nodoklis, un tā mērķis ir ierobežot preču patēriņu, padarot šos produktus dārgākus jeb nepieejamākus. Akcīzes nodokli maksā importētājs vai nosūtītājs, nodrošinot, ka prece tiek laista brīvā apgrozībā. Par akcīzes nodokļa likmēm varat uzzināt šeit. 

AKCĪZES PREČU ATĻAUJA

Lai veiktu akcīzes preču importu vai eksportu, ir nepieciešama atļauja jeb licence. Katrai preču grupai un to izmantošanas mērķim (piemēram, mazumtirdzniecībai vai vairumtirdzniecībai) ir paredzēta sava atļauja. Par atļaujām, izziņām un sertifikātiem sīkāk var lasīt šeit.

AKCĪZES PREČU NOLIKTAVA

Transporta un loģistikas uzņēmums SIA Vervo piedāvā visa veida noliktavu pakalpojumus, tajā skaitā arī akcīzes preču noliktavas, kur uz noteiktu laiku tiek uzglabātas akcīzes preces, un tiek veikta kravas marķēšana ar speciālām akcīzes markām. Šāda veida noliktavās iespējama arī temperatūras kontrole, kas nodrošina labu produkta kvalitāti līdz prece nonāk pircēja rokās.

Jau vairāk nekā 13 gadus mēs sadarbojamies ar uzticamiem sadarbības partneriem, tāpēc starptautiskie akcīzes kravu pārvadājumi tiek veikti ātri, droši un ērti. Akcīzes preču glabāšana ir iespējama ne tikai Latvijā, bet visā Eiropā un arī ārpus tās. Ja Jums nepieciešami akcīzes kravu pārvadājumi, sazinieties ar Vervo! Zvani pa tālr.nr. +37167674570, sūti mums e-pastu: info@vervo.lv vai piesaki akcīzes vai cita veida kravu mūsu mājaslapā.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv