Vervo jaunumi

Ar katru sveci tuvāk cēlam mērķim

Ar katru sveci tuvāk cēlam mērķim

Katrs no mums grib justies vajadzīgs. Gribam dzirdēt vārdus, kur tiekam atzīti par gudriem, spējīgiem un veiksmīgiem. To pašu grib arī jaunieši ar attīstības traucējumiem, kuriem grūtības sagādā kaut tikai pārvietošanās, kurpju aizsiešana vai ēst pagatavošana. Pagājušajā ceturtdienā Vervo komanda viesojās sveču darbnīcā, kas ir biedrības

„Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi” sociālais projekts “Grupu māja neatkarīgai dzīvei”.

Aiz projekta stāv divas spēcīgas mammas, Inga un Dita, kuru bērniem arī ir funkcionāla un garīga rakstura traucējumi. Projekta “Grupu māja neatkarīgai dzīvei” fiziskā atrašanās vieta ir Imantā , kur Dita un Inga vada Dienas centru. Tur viņas mūs sagaidīja ar patiesu sirsnību un atvērtību. 2,5 stundu viesošanās paskrēja nemanot, un galvenais, ko sapratām- ka tik motivētiem, uz mērķi orientētiem un ar sirdi un dvēseli projektā iesaistītiem cilvēkiem, ir jāpalīdz sasniegt cēls mērķis, kas būs kā piemērs, kur tiekties Latvijai un pašvaldībām.

Šajā darbnīcā jaunieši ar smagiem fiziskās un garīgās attīstības traucējumiem, atbilstoši savām spējām, veic kādu no sveces tapšanas procesiem: lauž parafīna plāksnes un pilda sveču formas ar sīki lauztiem gabaliņiem. Daudziem jauniešiem tas prasa lielu centību, lai sveces formu akurāti piepildītu. Sveču veidošana, savukārt, nāk par labu to veidotājiem. Process ne tikai nomierina, bet arī attīsta koncentrēšanās spējas un sekmē fizisko spēju progresu.

Sveču veidošana un pārdošana, kā pašas stāsta, ir viens no instrumentiem, kā sasniegt galveno mērķi – uzbūvēt grupu māju, kur tiks nodrošināta pilnvērtīga dzīve jauniešiem ar traucējumiem. Šādā veidā tiek piesaistīti ziedotāji, pašvaldības un brīvprātīgie.

Līdz šim jau ir iegādāts zemes īpašums un izveidots būvniecības projekts, kas organizāciju arvien vairāk pietuvina mērķim. Nākotnē 16 jauniešiem ar smagiem attīstības traucējumiem būs iespēja dzīvot labos apstākļos, saņemt kvalitatīvu aprūpi un attīstīt savas spējas, piedaloties dažādās aktivitātēs, tajā skaitā arī strādājot – piemēram, turpinot veidot sveces pārdošanai.

Jauniešiem patiesi ir potenciāls – pateicoties viņu centībai, neatlaidībai un pacietībai ir izveidotas ļoti skaistas un gaumīgas sveces. Kamēr mēs viesojāmies sveču darbnīcā, arī mums bija iespēja izmēģināt, kā tas ir – lauzt parafīna plāksnes un pildīt mazos kvadrātiņus sveču formās. Ziniet, tas nav nemaz tik viegli, kā šķiet.

Lai uzzinātu vairāk par projektu, apmeklē organizācijas mājaslapu. Mēs, Vervo kolektīvs, aicinām arī mūsu klientus un sadarbības partnerus – izskatīt iespēju palīdzēt organizācijai, pasūtot sveces, ziedojot vai sniedzot palīdzīgu roku kādos citos organizācijai nozīmīgos darbos.

Viesošanās sveču darbnīcā norisinājās pirms jauno ierobežojumu pieņemšanas, ievērojot visas valstī noteiktās prasības.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv