Vervo jaunumi

Mušmires kļūst par eksportspējīgu preci!

Mušmires kļūst par eksportspējīgu preci!

Iestājoties rudenim, daudzi izmanto laiku garām pastaigām pa mežu, un, iespējams, manīsiet arī cilvēkus, kas pa mežu pastaigājas ar nazi un groziņu. Latvijā daudzi dodas uz mežu lasīt sēnes, kāds – pašu lietošanai, kāds – pārdošanai vietējā tirdziņā vai eksporta kravu pārvadājumiem – uz Eiropas valstīm vai otrpus okeānam, un arvien pieprasītākas ir kļuvušas mušmires, nevis gailenes vai baravikas, kā pierasts. Izklausās neticami? Šogad šīs sēnes ir kļuvušas par visai ienesīgu eksporta preci, kas no Latvijas ceļo uz ASV vai Kanādu.

Sarkanās mušmires, kuru sarkano cepurīti rotā balti punktiņi, ir indīgas un halucinogēnas sēnes. To sastāvā ir neirotoksīni, kas rada alkoholam līdzīgu reibumu un virkne alkaloīdu, kas ir bīstami veselībai. Homeopātijā, ievērojot vielu proporcijas un devas, sarkanās mušmires tiek lietotas jau sen, taču nezinātājam mušmiru lietošana ir ļoti bīstama un var būt arī letāla. Lai gan sarkanās mušmires ir legālas gandrīz visā pasaulē - mušmiru pārdošana un uzglabāšana ir aizliegta Rumānijā, Nīderlandē, Taizemē un Austrālijā.

Kā izrādās, sarkanās mušmires ir pieprasītas, un īpaši no Baltijas valstīm, jo šajā reģionā augošajām mušmirēm ir īpaši liels ķīmiskās vielas muscimola sastāvs. Latvijā farmakoloģijā šīs sēnes netiek izmantotas, bet Kanādā un ASV ar sarkano mušmiru palīdzību tiek ražotas smēres un citas homeopātiskas zāles. Lai gan pētījumi vēl turpinās, tiek uzskatīts, ka muscimols pareizās devās palīdz cīnīties ar bezmiegu, sāpēm, atkarībām un citām veselības problēmām.

Sarkanās mušmires tiek tirgotas gan svaigā, gan kaltētā veidā. Svaigu mušmiru cena ir aptuveni 10 eur/kg, bet kaltētas pārdod par 100 – 200 eur kilogramā. Ņemot vērā, ka par mušmiru biznesu pagaidām zina maz cilvēku, iespējams, mēs kādu iedvesmosim doties uz mežu pēc mušmirēm, lai jau nākamgad tās kaltētā veidā transportētu uz Kanādu.

Transporta un loģistikas uzņēmums SIA Vervo veic visa veida vietējos un starptautiskos kravu pārvadājumus uz un no vairāk nekā 120 pasaules valstīm. Lai transportētu sēnes svaigā veidā, mēs nodrošināsim transportu ar refrižeratora piekabi, kas uzturēs nepieciešamo gaisa temperatūru visā kravu pārvadājuma garumā. Savukārt, žāvētām vai kaltētam sēnēm temperatūra nav nozīmīga, toties nozīmīgs ir produkta primārais un sekundārais iepakojums. Starptautiskie kravu pārvadājumi uz ASV vai Kanādu ir iespējami 2 veidos: izmantojot avio transportu vai jūras transportu. Sazinoties ar mums, jūs saņemsiet bezmaksas konsultāciju, lai jūsu starptautiskie kravu pārvadājumi būtu ātri, ērti un izdevīgi.

Ietaupi savu laiku – piesaki kravu jau tūlīt: info@vervo.lv, +371 67674570 vai aizpildi pieteikuma formu šeit.

Uzmanību! Atgādinām, ka sarkanās mušmires ir bīstamas veselībai, un iesakām to izmantošanu uzticēt tikai profesionāliem speciālistiem.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv