Vervo jaunumi

Koku stādu transportēšana

Koku stādu transportēšana

Gadījumā, ja nevēlaties gaidīt, kamēr piemājas dārzā, parkā vai pie biznesa centra koku apstādījumi būs pietiekami izauguši, pastāv iespēja stādīt jau izaugušus kokus, un Latvijā ar koku stādu audzēšanu nodarbojas pietiekami daudz uzņēmumi. Transporta un loģistikas uzņēmums SIA Vervo nodrošina koku stādu transportēšanu gan importā, gan eksportā uz un no Latvijas.

Kā piemēru var minēt koku stādu importu no Vācijas uz Latviju, piegādājot ozolu, gobu un dekoratīvo ķiršu stādus, kā arī jau pieaugušus kokus. Kvalitatīvi koku stādi nodrošina augstvērtīgas apzaļumotas teritorijas, tāpēc ir svarīgi, ka koku stādu transportēšana ir ne tikai ātra un ērta, bet arī droša, nebojājot ne koku saknes, ne lapotni. Esam apkopojuši informāciju, kā transportēt un uzglabāt koku stādus, lai tie netiktu bojāti.

Kā transportēt koku stādus?

Viens no nosacījumiem, kas jāievēro transportējot stādus, ir atbilstošs transportlīdzeklis. Arī privātpersonām, braucot pakaļ koku stādiem uz vietējo audzētavu, ir jāpārliecinās, ka stādu krava ietilps transportlīdzeklī. Ja koku stādi ir fasēti kartona kastēs, ir iespējams ekonomēt vietu kravas piekabē, novietojot kastes vienu virs otras. Šajā gadījumā stādi nebija iepakoti, tāpēc tos iekrāva vienā kārtā uz tenta piekabes grīdas, saliekot vienu virs otra, bet ievērojot, lai netiktu bojāta lapotne un būtu iespējams droši nostiprināt stādus.

Visdrošākais veids koku stādu transportēšanai ir ar tenta puspiekabi, jo tādā veidā stādi tiek pasargāti no nelabvēlīgiem laikapstākļiem – lietus, krusas, vēja vai pārmērīga karstuma, kas nāk no saules. Ja koku stādu transportēšana aizņem vairākas stundas, kā šajā gadījumā, maršrutā Vācija-Latvija, tad obligāts nosacījums ir saknes atbilstoši iepakot, lai tās nekalstu, kā arī vēdināt tenta puspiekabi katrā pārtraukumā, ko izmanto kravas automašīnas vadītājs. Tenta puspiekabes vēdināšana ir svarīga, jo tas novērš koku stādu sakaršanu un mitruma zaudēšanu.

Kur un kā uzglabāt koku stādus?

Ja koku stādu transportēšanas laikā rodas vajadzība pēc noliktavu pakalpojumiem, tad ar SIA Vervo palīdzību Jūs varat uzglabāt kravu jebkurā valstī Eiropā un ārpus tās. Mūsu piedāvājumā ir dažādu veidu un klasifikāciju noliktavas, tajā skaitā arī noliktava ar temperatūras kontroli. Uzglabājot koku stādus, gaisa temperatūrai nevajadzētu pārsniegt +16 grādus. Noteikti jāizvēlas slēgta tipa noliktavas, kas stādus pasargātu no tiešiem saules stariem un vēja, tajā pat laikā nodrošinātu pietiekamu gaisa cirkulāciju. Koku stādiem obligāti ir jāatrodas vertikālā stāvoklī un tiem nepieciešamas regulāras pārbaudes, lai pārliecinātos, ka vide ir piemērota augiem.

Ja Jums ir krava, ko nepieciešams importēt vai eksportēt, aicinām sazināties ar kādu no SIA Vervo loģistikas menedžeriem, kurš noorganizēs Jūsu starptautisko kravu pārvadājumu no A līdz Z. Viena no mūsu priekšrocībām ir individuāla pieeja katram klientam, tāpēc varat būt droši – Jūs saņemsiet atbildes uz visiem jautājumiem. Piesaki kravu e-pastā: info@vervo.lv vai zvanot pa tālr.nr. +371 6767 4570, vai aizpildot pieteikuma formu mājaslapā.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv