Vervo jaunumi

Kravu pārvadājumi uz un no Polijas

Kravu pārvadājumi uz un no Polijas

Polija ir Latvijai nozīmīgs importa un eksporta sadarbības partneris, un lielākā daļa kravu pārvadājumu tiek veikti ar autotransportu, jo veicamais attālums ir salīdzinoši mazs. Protams, Latvijas autopārvadātāji, veicot kravu pārvadājumus uz un no Rietumeiropas valstīm, iet tranzītā caur Polijas teritoriju. Transporta un loģistikas uzņēmuma SIA Vervo TOP 5 eksporta kravu pārvadājumos ir Polija. Kā liecina Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, 2020. gadā Polija ierindojās 5. vietā Latvijas ārējās tirdzniecības apjomā, veidojot 2,2 miljardu EUR kopējo tirdzniecības apgrozījumu. Tas apliecina to, ka Polija Latvijas autopārvadātājiem ir viena no nozīmīgākajām valstīm gan importā, gan eksportā, gan arī tranzītā.

Centrālā statistikas pārvalde liecina, ka visbiežāk eksportētās preču grupas no Latvijas uz Poliju 2020. gadā bija metāli un to izstrādājumi, mašīnas un elektriskās iekārtas, kā arī ķīmiskās rūpniecības produkcija. Interesanti, ka, salīdzinot ar 2019. gadu, iepriekšējā gadā tika eksportēts ievērojami vairāk mašīnas un mehānismi, taču samazinājies minerālo produktu eksports. Savukārt, no Polijas uz Latviju visbiežāk importētās preces bija mašīnas, ķīmiskās rūpniecības produkcija, metāli, pārtikas rūpniecības produkti un plastmasas izstrādājumi. Ievērojami audzis ir ieroču un munīcijas imports, turpretī samazinājies dārgakmeņu un dārgmetālu imports.

SIA Vervo kravu pārvadājumi uz Poliju un atpakaļ visbiežāk notiek, izmantojot sauszemes transportu jeb kravas automašīnas. Ik nedēļu virzienā uz un no Polijas dodas vairāk nekā 20 dažāda veida kravas transporta vienības visa veida kravām – visbiežāk tās ir saliktas (LTL) vai pilnas (FTL) kravas, vai lielgabarīta kravas. Kravu pārvadājumi no Polijas uz Latviju un atpakaļ tiek veikti 3-4 dienu laikā, taču varam veikt arī ekspress kravu piegādes, kas nodrošina kravas nokļūšanu galamērķī jau nākamajā dienā. Īpaši steidzami kravu pārvadājumi uz Poliju tiek veikti ar aviotransportu.

Polija izceļas ar to, ka ir ieviesusi savu, atsevišķu no Eiropas Savienības, sistēmu SENT, kas darbojas no 2020. gada 25. septembra un kuras mērķis ir novērst izvairīšanos no pievienotās vērtības nodokļa un cīnīties ar nelikumīgu naftas produktu, augu eļļu, alkohola un tabakas izstrādājumu tirdzniecību. Šī likuma nosacījumi ir attiecināmi arī uz klientiem jeb kravas nosūtītāju un saņēmēju, jo viņi ir atbildīgi par pareizas informācijas sniegšanu kravas pārvadātājam. Klienta pienākums un atbildība ir sniegt precīzu informāciju par kravas daudzumu un svaru, atbilstošus muitas kodus, kā arī pilnu informāciju par kravas nosūtītāja un saņēmēja adresi, reģistrācijas un PVN numuru.

Ja Jums ir nepieciešami kravu pārvadājumi uz un no Polijas, sazinieties ar SIA Vervo loģistikas menedžeri, kas bezmaksas konsultācijas laikā sniegs Jums atbildes uz visiem jautājumiem. Mēs piemeklēsim Jums atbilstošāko un izdevīgāko transporta risinājumu, tāpat nodrošināsim muitas brokera pakalpojumus vai noliktavas pakalpojumus, ja tādi nepieciešami. Ar SIA Vervo – viss ir vienkārši. Piesakiet kravu zvanot pa tālr. nr. +371 67674570, rakstot e-pastu uz info@vervo.lv vai aizpildiet pieteikuma formu mājaslapā.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv