Vervo jaunumi

Līgo veci, līgo jauni - Vervo vēl lustīgus Līgo!

Līgo veci, līgo jauni - Vervo vēl lustīgus Līgo!

Esam sagaidījuši vasaras saulgriežus, kad gada īsākajā naktī un garākajā dienā varam nodoties vislabākajām Līgo tradīcijām! Maģiskā nakts ir apvīta dažādām burvestībām, pareģojumiem un ticējumiem, līdz ar to, iespējams, varam izspēlēt nākotni sev par labu! Kas visu gadu labi strādā, tas Jāņu naktī labi atpūšas – arī transporta un loģistikas uzņēmuma SIA Vervo darbinieki ir dalījušies ar savām Līgo tradīcijām, ko turpinās arī šī gada saulgriežos!

1. Vainagu pīšana

“Visa laba Jāņu zāle, kas zied Jāņu vakarā”! Lustīga līgošana bez ziedu vainagiem meitenēm un ozollapu vainagiem vīriešiem nav iedomājama. Līgo nakts burvestības sākas jau ar vainaga pīšanu – ar katru ziedu un ozollapu Jūs varat iepīt sev vēlamo burvestību. Ozols dos spēku un veiksmi darbos, margrietiņas nesīs mīlestību un laimi, rudzupuķe aizsargās no negatīvās enerģijas, āboliņš uzlabos veselību, magones nesīs prieku un vīgriezes nomierinās. Pēc svētkiem Jāņu vainagu nedrīkst mest ārā – tas ir jāglabā līdz nākamajam gadam un jādedzina ugunskurā, lai sadedzinātu visas neveiksmes.

Ticējums: “Jāņa naktī jāsviež ozola vainags ābelē; cik reizes vainags krīt zemē, tik gadu vēl līdz kāzām.”

2. Ugunskurs

“Saule grieza zelta riņķi Jāņa tēva pagalmā”. Kā ticējums vēsta, ka Jāņu ugunskurs jākur kalniņos – ugunskura pelnos Dieviņš naudu ber! Līgotājiem noteikti jāpārlec pār ugunskuru, jo tādā veidā var attīrīties no visa liekā. Tāpat arī visiem līgotājiem nepieciešams sadoties rokās ap ugunskuru – uguns burvju spēks vienos!

3. Jāņu siers un alus

Līgo vakars nav iedomājams bez skaisti klāta galda, ar Jāņu sieru, maizi, cūkgaļu un miežu alu. Dzeltenais siera ritulis ir saules simbols un, tāpat, kā vainagam – aplis simbolizē mūžīgo dzīvību. Laužot pa gabalam no siera, katrs līgotājs paņem daļu no saules spēka. Savukārt, alus sendienās bija lauku ražības rādītājs, kas simbolizē saimnieka darba sparu!

Ticējums: “Jāņu vakarā uz ganībām jāiet līgot un sieru ēst, lai govīm svētība pieliptu.”

4. Pirts

Senlatviešu tradīcija, kas palikusi vēl šodien, ir pēršanās pirtī! Katrai pirtsslotai ir sava nozīme: ozollapas veicina skaidrākas domas, bērzs dod jaunus spēkus un atpūtina, bet kadiķis atbrīvo no visa sliktā un liekā. Līgotājiem pēc pirts apmeklējuma noteikti jālec kādā ūdenstilpē: dīķī, ezerā, upē vai baļļā.

Ticējums: “Pirts kūrējam jāuzmet gars un jāaicina ļaudis pērties, sakot: “Šis kausiņš gariņiem!”, bet, kad visi nopērušies, jāatstāj tīrs ūdens ar slotu un, ejot laukā, jāsaka: “Nu, Laimīt, peries tu!””

5. Nakts nomodā

Īstens līgotājs zina, ka obligāts nosacījums ir sagaidīt saullēktu un pēc tam mazgāties rīta rasā. Jāņu rītā brienot pa rasu, var sagaidīt, ka apavos iebirs nauda, savukārt, sievietēm rīta rasā jāmazgā seja, lai iegūtu skaistumu. Ja gadījumā kāds līgotājs izrāda noguruma pazīmes, nepieciešams atgādināt, cik Jāņu nakts ir īsa!

Lai lustīgi Līgo svētki arī Jums! Gaidīsim Jūsu pieteikumus kravu pārvadājumiem pēc svētkiem! Atgādinām, ka veicam visa veida kravu pārvadājumus uz un no vairāk nekā 120 pasaules valstīm, izmantojot visus transportēšanas veidus. Nodrošināsim pilna spektra loģistikas pakalpojumus, lai pēc Jāņu brīvdienām varat veltīt laiku sava biznesa attīstībai, savukārt mēs – parūpēsimies par Jūsu kravas piegādi no A līdz Z. Piesaki kravu šeit vai raksti e-pastu: info@vervo.lv

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv