Vervo jaunumi

Kas jāņem vērā, veicot piegādi uz būvniecības objektu?

Kas jāņem vērā, veicot piegādi uz būvniecības objektu?

Būvniecība ir nozare, kurā viena no procesa sastāvdaļām ir kravu pārvadājumi, jo nepieciešams piegādāt būvmateriālus uz būvniecības objektiem, izmantojot atbilstošus transporta veidus un strikti ievērot piegādes termiņus, kas dažkārt ir stundu jautājumi, kā piemēram, piegādājot cementu. Otrs svarīgākais aspekts ir būvtehnikas piegāde precīzi noteiktajos laikos, jo bieži vien nevar veikt kādu no būvniecības procesiem bez konkrētās tehnikas, attiecīgi būvlaukumā iestājas dīkstāve, kas rada papildu izmaksas. Transporta un loģistikas uzņēmums SIA Vervo veic kravu piegādes, kā piemēram, koka paneļus, metāla konstrukcijas vai būvtehniku uz būvniecības objektiem Latvijā, Eiropā un citviet pasaulē.

Lai piegāde uz būvniecības objektu būtu operatīva un droša, ir jāievēro daži nosacījumi pirms būvmateriālu transportēšanas, jo tikai tādā veidā, apzinoties riskus un fizikas likumus, iespējams izvairīties no iespējamiem negadījumiem.

Bezceļa apstākļi
Kravas auto, lai arī liels un smags, nav visurgājējs. Ja būvniecības objektā ir mīksts segums, ir palielināts risks iegrimt. Līdz ar to, tiek palielināts iekraušanas vai izkraušanas laiks, kā arī izmaksas, ar kurām jārēķinās, saucot eskavatoru. Tāpēc ir svarīgi, ka mūsu klienti, kam ir būvniecības objekti, nodrošina labu piebraucamo ceļu, kur kravas transportlīdzeklim ir iespējams viegli iebraukt, veikt apgriešanās manevrus un izbraukt.

Lielāks negadījumu risks
Būvniecības laukumā piebraucamais ceļš ir jāattīra no zariem un citām traucējošām lietām vismaz 4 metru augstumā un visa ceļa platumā, jo pretējā gadījumā tas var aizkavēt kravas transportlīdzekļa piekļuvi objektam. Ja ceļš nav attīrīts no zariem un citiem šķēršļiem, ir paaugstināts risks sabojāt tenta piekabi vai kravu, ja tā atrodas uz platformas.

Sarežģīta autovadīšana
Arī sezonāli, piemēram ziemas laikā, jāievēro speciāli nosacījumi, lai kravu piegāde uz būvniecības objektu būtu droša un ātra. Ziemas laikā nepieciešams pārliecināties, vai nav pārāk stāvas nogāzes, kur kravas transportlīdzeklis, bez atbilstošas piedziņas un aprīkotām riepām, nespēs uzbraukt augšā.

Svarīga ir arī atbilstoša iekraušanas un izkraušanas tehnika, ņemot vērā kravas specifiku. Ja klientam nav pašam sava tehnika, ar ko veikt šo loģistikas posmu, SIA Vervo loģistikas speciālisti nodrošinās piemērotāko tehniku un personālu kravas iekraušanas un izkraušanas veikšanai. Lūk, daži kraušanas tehnikas piemēri:

  • Pretsvara iekrāvēji – tautā saucami arī par autoiekrāvējiem vai dakšu iekrāvējiem un tas ir populārākais veids, kā iekraut vai pārkraut kravu. Šo tehniku iesakām, ja nepieciešams iekraut eiropaletes, ruļļus vai kastes.
  • Rotējošie teleskopiskie iekrāvēji – tehnika, kas ir aprīkota ar strēli, spējīgu rotēt ap savu asi 360 grādos. Šie iekrāvēji ir paredzēti specializētiem iekraušanas darbiem ierobežotā vietā, kur tiek krautas liela svara kravas.
  • Teleskopiskie iekrāvēji – piemēroti konteineru iekraušanai, jo tā celtspēja ir līdz 21 tonnai. Tie ir ideāli piemēroti uz nelīdzena lauka, piemēram, būvniecības objektos.
  • Lielā iekraušanas tehnika – paredzēta nestandarta kravas kraušanai, piemēram, koka karkasa mājām. Ja ir nepieciešama šāda tehnika, svarīgs nosacījums ir teritorijas izvietojums, lai iekraušana būtu ērta.

Transporta un loģistikas uzņēmums SIA Vervo katru kravu pārvadājumu nodrošina ar atbilstošu transportlīdzekli, profesionālu, zinošu autovadītāju un atbilstošu kraušanas tehniku, maksimāli palielinot darba produktivitāti. Uzticot savu kravu mums, Jūs varat būt droši, ka Jūsu būvmateriāli tiks piegādāti Jūsu norādītajā adresē, kur atrodas būvniecības objekts, vai tas būtu Latvijas robežās, Eiropā, NVS valstīs vai citur. Piesakiet savu kravu pārvadājumu mūsu mājaslapā, rakstiet e-pastu: info@vervo.lv vai zvaniet pa tālr.nr. +371 67674570.

Seko Vervo arī Facebook, Instragram un Telegram – un uzzini pirmais!

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv