Vervo jaunumi

Kravu pārvadājumi uz Baltkrieviju

Kravu pārvadājumi uz Baltkrieviju

Baltkrievija ir mūsu kaimiņvalsts un 2020. gadā tā ierindojās 15. vietā Latvijas ārējās tirdzniecības partneru starpā, veidojot 567,4 miljonus eiro apgrozījumu. No Latvijas uz Baltkrieviju visbiežāk transportētās preču grupas pagājušajā gadā bija mašīnas un elektriskās ierīces, pārtikas rūpniecības produkti un ķīmiskās rūpniecības produkcija, savukārt importā no Baltkrievijas uz Latviju īpaši izceļas koksne un tās izstrādājumi, minerālie produkti un metāli.

Transporta un loģistikas uzņēmuma SIA Vervo pakalpojumu klāstā ir arī kravu pārvadājumi uz un no Baltkrievijas. Gadījumos, kad ir nepieciešami kravu pārvadājumi uz vai no Baltkrievijas, mūsu zinošie loģistikas speciālisti piemeklēs Jums atbilstošāko transportēšanas veidu – ar autotransportu, avio transportu vai dzelzceļu. Ņemot vērā, ka Baltkrievija nav Eiropas Savienības valsts, veicot kravu pārvadājumus ir jārēķinās ar muitas procedūrām – mēs piedāvājam muitas brokeru pakalpojumus, tādā veidā maksimāli atvieglojot Jūsu darbu un ietaupot laiku, kuru varat veltīt sava biznesa attīstībai.

Kā zināms, pēdējie notikumi sakarā ar ekonomisko sankciju noteikšanu pret Baltkrieviju raisījuši jautājumus par to, kādas sekas tas atstās uz starptautiskajiem kravu pārvadājumiem uz un no Baltkrievijas.

Balstoties uz to, ka ir neskaidrības par turpmāko situācijas attīstību, ļoti daudzi klienti palielina produkcijas importu no Baltkrievijas, bet tāpat ir manāma piesardzība no klientiem, kuri eksportē uz Baltkrieviju. Kravu plūsma joprojām ir aktīva, bet kravas automašīnām ir risks “iestrēgt” uz Baltkrievijas robežas, uz 3 – 4 dienām, iespējams pastiprinātas fiziskās kontroles dēļ, kuras laikā tiek pārbaudītas gan mašīnas, gan dokumenti, iespējams arī ilgās muitošanas dēļ. Vērojams, ka ir samazinājies eksporta daudzums, līdz ar to ir apgrūtinātas importa iespējas nelabvēlīgās transportlīdzekļu rotācijas dēļ. Arī tranzīts, visticamāk, turpmāk būs caur Poliju, nevis Baltkrieviju rindu dēļ robežpunktos.

Kravu pārvadājumu cenas uz un no Baltkrievijas šobrīd ir paaugstinātas, jo, kā katru sezonu, kravu daudzums ir palielinājies, līdz ar to, arī pieprasījums pēc transporta. Tāpat samazinātā eksporta dēļ cenas no Baltkrievijas uz Latviju var celties ierobežoto transporta vienību dēļ konkrētajā virzienā. Sagaidāms, ka uzņēmēji, kuri regulāri importē no Baltkrievijas, var izvēlēties alternatīvas, kā piemēram, Krieviju vai Ukrainu, taču kokmateriālu pieprasījums no Baltkrievijas, visticamāk, paliks nemainīgs.

Transporta un loģistikas uzņēmums SIA Vervo turpina veikt kravu pārvadājumus uz un no Baltkrievijas. Sazinoties ar mūsu loģistikas menedžeri, Jūs saņemsiet bezmaksas konsultāciju, kuras laikā uzzināsiet papildu informāciju un noskaidrosiet par aktuālo situāciju uz Baltkrievijas robežas. Ja Jums nepieciešami vietējie vai starptautiskie kravu pārvadājumi uz vai no NVS valstīm, rakstiet mums e-pastu: info@vervo.lv, zvaniet pa tālr.nr. +371 67674570 vai aizpildiet pieteikuma formu mūsu mājaslapā.

Esi pirmais, kas uzzina jaunumus - pievienojies TELEGRAM!

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv