Vervo jaunumi

Kā kļūt par labu loģistikas speciālistu?

Kā kļūt par labu loģistikas speciālistu?

Esam aizvadījuši kārtējo Ēnu dienas virtuālo mācību ekskursiju SIA Vervo, šoreiz Rīgas Tehniskās koledžas audzēkņiem. Šajā ekskursijā piedalījās 23 ekskursanti un mūs ļoti iepriecināja lielā atsaucība un interese, kā arī jautājumi par prakses iespējām. Jau esam iepriekš minējuši par to, ka vienmēr gaidām pieteikumus uz prakses vietām, lai, iespējams, Jūs kļūtu par mūsu nākotnes kolēģi.

Online ekskursiju vada viena no mūsu vadošajām loģistikas speciālistēm Vita Suharevska, kas jau 11 gadus palīdz attīstīt SIA Vervo darbību. Vitai ir liela pieredze, kā loģistikas speciālistam, tāpēc esam izveidojuši 5 ieteikumus skolēniem un topošajiem speciālistiem – kā kļūt par labu loģistikas speciālistu.

1. Informācijas apjoms
Loģistika ir komplicēts process, kura laikā tiek organizētas kravu piegādes pa visu pasauli. Vietējie un starptautiskie kravu pārvadājumi nevar iztikt bez precīzas maršruta plānošanas, kravai atbilstoša transportlīdzekļa un piekabes risinājuma, kā arī bez dokumentācijas. Pirmo reizi nonākot loģistikas nozarē, ir jābūt gatavam uzņemt lielu informācijas apjomu, jo darbs loģistikā ir dinamisks un interesants, kā arī nepārtraukti jāspēj mācīties. Arī Vita pēc 11 nostrādātiem gadiem loģistikā turpina apmeklēt seminārus, uzzināt un pielietot inovatīvus risinājumus, kā arī iepazīties ar mainīgajiem normatīvajiem aktiem.

2. Ģeogrāfija
Bieži vien jaunajiem loģistikas speciālistiem nav ticības tam, ka patiešām ir jāorientējas pasaules ģeogrāfijā. Vitas ieteikums ir cītīgi mācīties ģeogrāfiju, lai acumirklī spētu uztvert aptuveno reģionu, uz kurieni vai no kurienes jāveic kravu pārvadājumi.

3. Stresa noturība
Loģistikas speciālista darba vide pieprasa labu stresa noturību, jo darbs, kā augstāk minēts, ir dinamisks un nepārtraukti mainīgs. Labs loģistikas speciālists nekritīs panikā, uzzinot par neplānotiem izaicinājumiem, ar ko jātiek galā. Ir jāspēj apzināties dažādas situācijas un pēc iespējas ātrāk un radošāk problēmas jāspēj risināt.

4. Disciplīna
Ekskursijas laikā arī SIA Vervo direktors Māris Dreimanis minēja disciplīnas ievērošanu, kā vienu no veiksmes faktoriem. Jūs varat sākt jau tagad – agri celties, savākties, izpildīt visus noteiktos dienas darbus. Ir ļoti svarīgi ievērot noteiktu režīmu, un, pieturoties pie tā, ir lielāka iespēja tikt galā ar neplānotiem papildu darbiem.

5. Mērķtiecība
Lai sasniegtu mērķi, nepieciešams to sadalīt pa maziem solīšiem. Kā M. Dreimanis stāsta: “Ja vēlaties pievilkties pie stieņa 10 reizes, Jums no sākuma ir jāspēj pievilkties vismaz viena reize”. Vita ļoti novērtēja ekskursijas laikā izskanējušo jautājumu, vai praksei var pieteikties arī zvanot – tieši šis ir viens no mērķtiecības apakšpunktiem – labs loģistikas speciālists pieiet radoši un izdara vairāk, nekā no viņa tiek prasīts. Tikai tā var sasniegt savus mērķus.

Ja ir kādi jautājumi vai piedāvājumi, rakstiet mums uz e-pastu: info@vervo.lv vai zvaniet pa tālr.nr. +371 67674570. Kā arī, ja Jums ir nepieciešams veikt kravu pārvadājumu, piesakiet kravu ŠEIT.

 

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv