Vervo jaunumi

SIA Vervo talko gan lieli gan mazi!

SIA Vervo talko gan lieli, gan mazi!

SIA Vervo komanda iepriekšējo nedēļas nogali aizvadīja darbīgi, palīdzot sakopt apkārtni Latvijas Lielās talkas ietvaros, katram atrodoties savā Latvijas vietā. Mūsu kolēģi cītīgi talkoja, kur nu kurš atradās – cits tepat, Rīgā, cits Jūrmalā, Saulkrastos vai Ērgļos un cits Rēzeknē – un iemūžinājām to fotogrāfijās, lai apvienotos vismaz virtuāli. Mūsu darbinieki regulāri piedalās talkā, jo mēs esam par tīru apkārtni un vietu, kur paši dzīvojam, un nav iespējams attīstīt uzņēmumu, ja neesam spējīgi sakopt apkārtni ap sevi.

Zīmīgi, ka Lielās talkas pirmssākumi meklējami tajā pašā gadā, kad aizsākās arī transporta un loģistikas uzņēmuma SIA Vervo darbība. Lielās talkas mērķis toreiz bija apvienot cilvēkus un dāvāt tīru zemi Latvijas 90. dzimšanas dienā. Šī akcija jau ir pārtapusi par tradīciju un, ņemot vērā iesaistīto dalībnieku skaitu, kas sasniedz vairākus tūkstošus, turpināsies arī uz priekšdienām.

Talkas mērķis ir aicināt ikvienu domāt plašāk un rīkoties, lai samazinātu un novērstu vides piesārņojuma cēloņus, kā arī atgādināt cilvēka un dabas mijiedarbību – jo diezgan bieži talkotājiem nākas uzkopt gan meža biezokņus, pludmales un parkus, kas nekad nav bijuši paredzēti atkritumu izmešanai.

Mēs aicinām katru dienu pārdomāt savu rīcību, sekojot līdzi savām darbībām, un nemēslot, kur pagadās. Ikreiz, izmetot košļājamo gumiju, kafijas krūzīti vai konfekšu papīru ne tam paredzētajā vietā, Jūs piesārņojat vidi mums apkārt.

3 BĪSTAMI ATKRITUMI, kas visbiežāk tiek atrasti mežā:

1. Plastmasa – plastmasas maisiņi un izmestās pudeles vēl aptuveni 450 gadus atradīsies vietā, kur to izmeti, līdz sadalīsies pavisam – kurš to savāks? Taču ilgais sadalīšanās laiks vēl nav ļaunākais – dabā esošo plastmasu mēdz apēst dzīvnieki, vēlāk ejot bojā. Papildu tam – degšanas procesā plastmasa izdala ļoti indīgus dūmus. Plastmasa ir vērtīga tajā ziņā, ka to ir, kur izmantot! Tā ir pārstrādājama jaunos izstrādājumos, tāpēc SIA Vervo aicina – šķiro, izmet miskastē, bet nemēslo!
2. Stikla pudeles – izmetot stikla pudeli mežā, tā nekad un nekur nepazudīs. Pat ne pēc 450 vai vairāk gadiem. Stikla lauskas dabā ir bīstamas, īpaši vasarā, jo uz tām var koncentrēties saules stari, un, ja tuvumā ir sausa zāle vai zari, tas var izraisīt ugunsgrēku un apdraudēt dzīvnieku dzīvību.
3. Alumīnija skārdenes – šie atkritumi sadalās no 200 līdz 500 gadiem. Bieži vien, tie nonāk dabā pēc tam, kad kāds ir mielojies ar zemesriekstiem, konserviem vai vienkārši dzēris kādu dzērienu. SIA Vervo mudina – ja gribi atpūsties piknikā, vispirms iemācies savākt aiz sevis. Un padomā, vai tu brauktu atpūsties uz vietu, kur pirms tevis vēl kāds būtu piemēslojis?

Varam arī turpināt gan par būvniecības atkritumiem, gan par baterijām un akumulatoriem un citiem atkritumu veidiem, kas kaitē gan dabai, gan šīs zemes iedzīvotājiem. Pirms grasies mēslot, uzdod sev jautājumu – vai šī ir vide, kur es gribētu, lai mani bērni augtu un attīstītos?

Transporta un loģistikas uzņēmuma SIA Vervo darbinieki arī turpmāk piedalīsies šajā akcijā, jo mēs esam par ilgtspējīgu attīstību un zaļu Latviju un pasauli. Arī transporta un loģistikas nozarē sekojam līdzi inovācijām, lai kravu pārvadājumi kļūtu zaļāki, kā piemēram, nomainot dīzeļdegvielu uz ar elektrību vai ūdeņradi darbināmiem transportlīdzekļiem. Pie mums – kravu pārvadājumi ir droši, ērti un izdevīgi! Ja ir kādi jautājumi vai piedāvājumi, sazinieties ar mums ŠEIT vai rakstiet e-pastu: info@vervo.lv.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv