Vervo jaunumi

Vervo SIA ir pret kontrabandas kravu pārvadājumiem

SIA Vervo ir transporta un loģistikas uzņēmums ar pieredzi kravu pārvadājumu nozarē 10 gadi. Šajā laika esam saskārušies ar situācijām, kuras mūsu loģistikas menedžeriem ir likušas būt uzmanīgiem ar konkrētas kravas pārvadājumu, jo ir radušās aizdomas par kontrabantas preču esamību kravā.

Ir liels skaits preču, kuras ir aizliegts ievest un izvest, kā arī ir peces kuras ir jaatmuito. Pārkāpjot šos ierobežojumus gan fiziska, gan juridiska persona var tikt saukta pie administratīvās un krimināl atbildības. Soda sankcijas atšķiras no attiecīgās preces, tās apjoma un izdarītā pārkāpuma veida.
Kontrabandists nav tikai persona, kura pārvadā narkotikas, cigaretes un alkoholu lielos apjomos. Kontrabandas prece var būt piemēram, elektropreces, kuras tiek vestas lielos apjomos un netiek deklarētas.
Kas ir kontrabanda?
Saskaņā ar Krimināllikuma 190. pantu kontrabanda ir muitošanai pakļauto preču vai citu vērtību ievešana Latvijas Republikas muitas teritorijā vai izvešana no tās, apejot muitas kontroli vai noslēpjot to no šādas kontroles, vai nedeklarējot, vai izmantojot viltotus muitas vai citus dokumentus, vai citādā nelikumīgā veidā.
Kā identificēt, ka parvadājamā krava ir kontrabanda?
Ņemot vērā mūsu pieredzi esam identificējuši parametrus kuri liecina par iespējamu kontrabandu:
1. Krava tiek atvesta paša klienta spēkiem līdz terminālim
2. Ideāli sakārtota dokumentācija un sapakota krava (kontrabandisti nevar atļauties, lai viņus aiztur dokumentu vai neatbilstoša iepakojuma dēļ)
3. Piedāvā maksāt skaidrā naudā par pārvadājumu
4. Saņēmējs/nosūtītājs ir privātpersona
5. Importa kontrabandas kravas vizbiežāk nāk no Skandināvijas un Vācijas
6. Eksporta kontrabandas kravas vizbiežāk ved uz uz Norvēģiju, Zviedriju, Lielbritāniju

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv