Vervo jaunumi

Viedi risinājumi gudriem autopārvadājumiem

Izstādes Auto 2018 un Transporta tehnika 2018 ietvaros Autotransporta direkcija sadarbībā ar asociāciju “Latvijas auto” organizēja informatīvo semināru “Viedi risinājumi gudriem autopārvadājumiem”.

Izstādes ietvaros organizētā informatīvā semināra apmeklētāji tika iepazīstināti ar aktualitātēm autopārvadājumu tirgū. Ar atklāšanas runām uzstājās Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš un biedrības „Autopārvadātāju asociācija „Latvijas auto” prezidents Valdis Trēziņš, kurš arī vadīja semināru.

Starptautisko autopārvadājumu koordinācijas daļas vadītāja Indra Gromule informēja semināra apmeklētājus par Galvenās Eiropas Komisijas Mobilitātes pakotnes sastāvdaļām un izaicinājumiem. Starptautiskā Transporta foruma transporta politikas analītiķis Raimonds Aronietis deva ieskatu tuvākā un tālākā nākotnē, stāstot par kravas autotransporta automatizāciju un tās ietekmi uz kravas pārvadātājiem, cilvēkresursiem, likumdošanu, kontroles procedūrām un konkurences situāciju.

Starptautisko autopārvadājumu koordinācijas daļas digitālā tahogrāfa sistēmas eksperts Oskars Baranovskis klātesošos iepazīstināja ar viedajiem tahogrāfiem. Pārvadātajiem jāzina, ka no 2034. gada kravas transportlīdzekļiem, kas piedalās starptautiskajā satiksmē, jābūt aprīkotiem ar viedo tahogrāfu.

Semināram starptautisku garšu piedeva divu ārvalstu speciālistu viesošanās. Krievijas Federācijas Autotransporta un pilsētas pasažieru transporta uzņēmumu asociācijas tahogrāfu departamenta vadītāja vietnieks Viktors Ivančenko pastāstīja par starptautisko pieredzi tahogrāfu manipulāciju identificēšanā. Savukārt otrs viesis no kaimiņu zemes Krievijas Federācijas Muitas dienesta pārstāvniecības Baltijas valstīs galvenais speciālists Antons Pičugovs informēja par jaunā Eirāzijas ekonomiskās savienības muitas kodeksa prasībām.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Migrācijas nodaļas vadītājas Ilzes Briedes tēma bija Ārzemnieku nodarbināšana Latvijā, kas tiešā veidā skar autopārvadātājus, jo šoferu trūkums pēdējo gadu laikā tiek risināts ar trešo valstu pilsoņu palīdzību. Ceļu satiksmes drošības direkcijas Transportlīdzekļu tehniskās kontroles un sertifikācijas inspekcijas priekšnieks Jānis Liepiņš pastāstīja par izmaiņām kravas automašīnu tehniskajā apskatē un tehniskās apskates prasībās, kā arī pārbaudēs uz ceļa.

Visasākos jautājumus no pārvadātājiem saņēma Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja valdes loceklis Juris Stengrevics, kurš autopārvadātājiem centās izskaidrot, kas veido un ietekmē OCTA cenas, kā arī to kas veicinājis OCTA cenu kāpumu.

SIA Vervo direktora Māra Dreimaņa komentārs par semināru: „Paldies ATD un Latvijas Auto par semināra organizēšanu! Ir ļoti vērtīgi, ka šādi pasākumi tiek organizēti, jo dažu stundu laikā ir iespējams gūt skaidrojumu uz tekošajiem jautājumiem transporta un loģistikas nozarē, kā arī gūt atbildes uz aktualitātēm, kas tiešā veidā skar kravu pārvadājumus ar autotransportu. Tāpat vērtīgi ir uzzināt, kas mūs sagaida tuvākā un tālākā nākotnē. Visi piesaistītie speciālisti bija ļoti kompetenti un sniedza vērtīgu ieskatu savās tēmās!”

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv