Nozares jaunumi

Kravas auto gaida pat divas nedēļas - satraucoša situācija uz Polijas – Ukrainas robežas

Kravas auto gaida pat divas nedēļas - satraucoša situācija uz Polijas – Ukrainas robežas

Polijas auto pārvadātāji uzsākuši protesta akciju, bloķējot kravas transporta kustību vairākos robežpunktos ar Ukrainu. Protesta akcijas organizētāji pieprasa atcelt Eiropas Savienības atviegloto kārtību Ukrainas pārvadātājiem, informē Ārlietu ministrijā.

Šī iemesla dēļ izveidojušās garas rindas gan iebraukšanai Ukrainā, gan atgriežoties no Ukrainas Eiropas Savienībā. Ukrainas pusē robežas šķērsošanu gaida vidēji 1,5 tūkstoši kravas automašīnu. Atsevišķi pārvadātāji gaida divas nedēļas, lai šķērsotu robežu.

Ārlietu ministrija šobrīd meklē risinājumus sarunās ar Poliju, lai mazinātu blokādes radītos zaudējumus Latvijas uzņēmumiem. Latvijas vēstnieks Polijā ciešā koordinācijā ar Baltijas valstu vēstniekiem uztur dialogu ar atbildīgajām Polijas valsts iestādēm. Eiropas Komisija ir informēta par situāciju un organizē sarunas ar Polijas, Slovākijas un Ukrainas pārstāvjiem, lai rastu risinājumus un pārtrauktu blokādi.

Plānojot kravu pārvadājumus uz un no Ukrainas, ministrija aicina ņemt vērā radušos situāciju uz Polijas – Ukrainas robežas, kā arī atsevišķos punktos uz Slovākijas – Ukrainas robežas un paredzēt papildu laiku robežas šķērsošanai.

Tāpat ministrija aicina izvērtēt iespējas izmantot citu ES dalībvalstu robežas šķērsošanas punktus ar Ukrainu, vienlaikus apzinoties ģeogrāfiskos un robežpunktu kapacitātes aspektus.

Avots: https://www.delfi.lv/

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv