Nozares jaunumi

Virtuālā realitāte (VR) - revolūcija loģistikas nozarē

Virtuālā realitāte (VR) - revolūcija loģistikas nozarē

Virtuālā realitāte vairs nav paredzēta tikai spēlēm un izklaidei. Loģistikas nozarē VR tiek izmantota kā spēcīgs instruments apmācību un drošības pasākumu uzlabošanai. 

Ņemot vērā loģistikas nozares sarežģītību un dažādas tās apakšnozares, piemēram, noliktavas un transportēšanas pakalpojumus, katram uzņēmumam ir unikāli apmācību un drošības standarti. VR piedāvā dinamisku un pielāgojamu vidi, kas spēj apmierināt šīs prasības.

VR sniedz praktikantiem visaptverošu apmācību pieredzi, simulējot vidi, kas ļoti atgādina reālās pasaules scenārijus. Šāda veida reālisms nodrošina labāku personāla iesaisti un izpratni par mācību materiāliem. Turklāt VR nodrošina tūlītēju atgriezenisko saiti, ļaujot mācīties no savām kļūdām reālā laikā, kā arī jau no paša sākuma iestrādāt pareizas vadlīnijas. 

Viena no galvenajām VR priekšrocībām loģistikā ir spēja simulēt bīstamas situācijas bez faktiskiem riskiem. Apmācāmie var atkārtoti mācīties rīkoties bīstamu situāciju laikā un iepazīties ar drošības protokoliem bezriska vidē. Tas ievērojami samazina iespējamos draudus, kuri ir saistīti ar jaunu darbinieku apmācību reālos scenārijos. 

Papildus apmācībai VR ir potenciāli pielietojumi procesu uzlabošanai. VR ģenerētos datus var apkopot un integrēt ar biznesa informāciju sistēmām un datu analīzes sistēmām, piemēram, uzņēmuma resursu plānošanas (ERP) programmatūru. Šie dati var palīdzēt identificēt jomas, kuras nav pietiekami efektīvas, atvieglot lēmumu pieņemšanu un vadīt biznesa plānošanu, iepirkumu veikšanu un kopējo uzņēmuma darbību.

VR ieviešana ikdienas loģistikā prasa rūpīgu pārdomāšanu un plānošanu. Uzņēmumiem ir jānosaka konkrētas funkcijas, ko VR veiks neatkarīgi no tā, vai tās ir apmācības, procesu uzlabošana, ārkārtas reaģēšanas procedūras vai citi mērķi. Uzņēmuma vadībai arī ir jāizlemj, kurš izmantos VR sistēmu, kā arī ir jānodrošina mērogojamība un ērtības. VR saturs un apmācība ir jāpielāgo uzņēmuma īpašajām darbībām un ārkārtas situāciju protokoliem. 

Tāpat ir svarīgi, lai loģistikas uzņēmumiem būtu pieejami VR rīki, kas var simulēt noliktavu un tehnikas fizisko izkārtojumu. Par to izstrādi ir jāatbild uzņēmumiem, kuriem ir dziļa izpratne par loģistikas nozari un procesiem kopumā. Turklāt ir aktīvi jāmeklē un jāizmanto darbinieku atsauksmes, lai atkārtotu un uzlabotu VR pieredzi. 

Virtuālā realitāte sekmē pārmaiņas loģistikas nozarē, mainot apmācību metodes un procesu, uzlabojot drošību un iekšējos uzņēmuma procesus. Tā kā aizvien vairāk uzņēmumu atzīst VR potenciālu, tā integrācija ikdienas operācijās kļūst aizvien svarīgāka. 

Avots: https://gameishard.gg/

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

 

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv