Nozares jaunumi

Ķīnas-Eiropas dzelzceļa pārvadājumu attīstība sekmē starptautisko tirdnizecību

Ķīnas-Eiropas dzelzceļa pārvadājumu attīstība sekmē starptautisko tirdnizecību

Suifenhes dzelzceļa stacijā, kas atrodas Ķīnas tālākajā ziemeļu provincē Heilundzjanā, virs kravas vilcieniem atrodas milzīgi portālceltņi, kas rosīgi izkrauj un iekrauj kravas, lai dotos pie uzņēmējiem Eiropā. Dzelzceļa kravu pārvadājumi izdevīgs un ātrs risinājums, kā veikt kravu piegādes no Ķīnas uz Eiropu.

Atsaucoties uz "China Railway Harbin Bureau Group Co., Ltd. " (Ķīnas dzelzceļu), šī gada pirmajā pusē vairāk nekā 373 kravas vilcieni maršrutā Ķīna-Eiropa šķērsoja Suifenhes sauszemes (dzelzceļa) “ostu” un pārvadāja 34 942 20 pēdu ekvivalenta vienības (TEUs – mērvienība, kas tiek izmantota, lai noteiktu kravas konteineriem). Salīdzinājumā ar iepriekšējā gada šo pašu periodu, tas ir attiecīgi 74,3% un 82,9% pieaugums.

Šāds starptautisko dzelzceļa pārvadājumu skaita pieaugums ir vērojams visā Ķīnas-Eiropas kravas vilcienu austrumu koridorā. No janvāra līdz jūlijam Ķīnas sauszemes (dzelzceļa) “ostā” Manzhouli, kas atrodas Iekšējās Mongolijas autonomajā reģionā, tika pārkrauti 2212 vilcieni un 212866 kravas vienības (TEUs). Abos gadījumos reģistrēts 7,7% pieaugums, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu.

Ķīnas-Eiropas vilcienu satiksmei ir 3 galvenie koridori - rietumu, austrumu un viduskoridors - ar Suifenhes un Manzhouli ostām austrumu koridorā.

Atsaucoties uz China State Railway Group Co., Ltd., datiem, austrumu koridors ir tas, kas galvenokārt fokusējas uz preču importu un eksportu sarp Ķīnas austrumiem, dienvidiem, ziemeļaustrumiem, kā arī Eiropas valstīm.

Efektīva starptautisko dzelzceļa pārvadājumu darbība ir akarīga no dažādām atbalsta politikām. Viena no Ķīnas ziemeļu provincēm - Heilundzjanas province - ir devusi ieguldījumu tajā, lai paātrinātu muitošanu un kravu apstrādi, spēcīgi atbalstot Ķīnas un Eiropas dzelzceļa pārvadājumu attīstību. Lai nodrošinātu vienmērīgu un gludu Ķīnas-Eiropas kravas vilcienu plūsmu, Suifenhes dzelzceļa stacija atklāja kravu pārvadājumu "zaļo kanālu”, stacijas darbiniekiem jau iepriekš sazinoties ar muitas darbiniekiem un kravu pārvadājumu veicējiem.

Pašlaik caur Manzhouli un Suifenhes ostām kursē 22 Ķīnas-Eiropas kravas vilcienu maršruti. Tie nodrošina ikdienas nepieciešamo preču, kā arī rūpniecisko iekārtu transportēšanu no Guandžou (Guangzhou), Sužou (Suzhou) un citām Ķīnas pilsētām uz vairākām Eiropas valstīm.

Ķīnas–Eiropas kravas vilcienu pakalpojumu plaukstošā attīstība ir ievērojami veicinājusi starptautisko tirdzniecību. Saskaņā ar Heilundzjanas provinces administratīvā centra Harbinas muitas iestāžu sniegto informāciju provinces ārējā preču tirdzniecība 2022. gada pirmajos septiņos mēnešos sasniedza 145,06 miljardus juaņu (~21 miljardus eiro), kas ir 31,9% kāpums, salīdzinot ar iepriekšējā gada šo pašu periodu.

Iekšējās Mongolijas kopējā importa un eksporta vērtība laika posmā no janvāra līdz jūnijam sasniedza 68,07 miljardus juaņu, kas ir par 17,3% vairāk nekā iepriekšējā gadā, paziņoja Hohotas muita.

Heilundzjanas province turpinās paplašināt ārējās tirdzniecības apjomu un veicināt starptautiskās tirdzniecības attīstību, stiprinot tirdzniecības platformu lomu, paātrinot tirdzniecības digitalizācijas attīstību un koncentrējoties uz ārējās tirdzniecības projektiem un uzņēmumiem, sacīja Wang Xianhua - provinces tirdzniecības departamenta direktora vietnieks.

Avots: https://english.news.cn/

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv