Nozares jaunumi

Linkaits ar Polijas infrastruktūras ministru pārrunājis akmeņogļu piegādes ceļus Polijai

Linkaits ar Polijas infrastruktūras ministru pārrunājis akmeņogļu piegādes ceļus Polijai

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits pirmdien, 5. septembrī, Rīgā ticies ar Polijas infrastruktūras ministru Andžeju Adamčiku (Andrzej Adamczyk). Ministri pārrunājuši abu valstu sadarbības aktivizēšanu kravu pārvadājumu jomā, lai nodrošinātu Polijai nepieciešamo akmeņogļu kravu tranzītu, informē Satiksmes ministrijā.

Tikšanās laikā A. Adamčiks norādījis, ka ne tikai sagaidot ziemu, bet arī ilgākā termiņā, sadarbība ar Latviju akmeņogļu tranzīta nodrošināšanai uz Poliju ir ārkārtīgi svarīga. Polija plāno ogļu piegādes un krājumu sagādāšanu, izmantojot Latvijas ostas un dzelzceļu.

T. Linkaits savukārt apliecinājis, ka Latvijas ostām ir liela pieredze ogļu kravu apstrādē, vēsturiski caur Latvijas ostām transportējot vairāk nekā 23 milj. tonnu ogļu gadā. Tāpat ministrs informējis, ka pašlaik Latvijas ostās ir pieejamas brīvas jaudas papildu kravu plūsmas nodrošināšanai, kā arī pieprasījuma gadījumā ir iespējas nodrošināt akmeņogļu kravu plūsmu pa dzelzceļu. Šomēnes pirmā šāda krava ar 3,5 tūkstošiem tonnu akmeņogļu jau ir ceļā no Liepājas ostas uz Poliju.

Abi ministri bijuši vienisprātis, ka esošajā ģeopolitiskajā situācijā ir īpaši svarīgi nodrošināt Baltijas valstu savienojamību ar Eiropu, tādēļ ir jādara viss iespējamais, lai "Rail Baltica" būvniecība noritētu pēc iespējas īsākos termiņos, kā arī tiktu attīstīts Via Baltica autoceļš.

Ministri vienojās turpināt darbu ekspertu līmenī, paplašinot sadarbību tranzīta jomā un izmantojot Latviju kā uzticamu tranzīta koridoru ogļu kravu plūsmas garantēšanai.

Avots: https://www.delfi.lv/

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv