Nozares jaunumi

Šanhajas osta atsāk darbību

Šanhajas osta atsāk darbību

Šogad, marta beigās Šanhaja ieviesa stingru karantīnu pēc tam, kad nelielai daļai iedzīvotāju tika diagnosticēts Covid-19 vīruss. Tas pamatīgi iedragāja loģistikas ķēdes, jo kravas iekraušana un izkraušana no kuģiem, kas atrodas Šanhajas ostā (lielākajā ostā pasaulē), nebija iespējama stingro ierobežojumu dēļ. Tā rezultātā tūkstošiem kuģu gaidīja rindā, lai varētu izkraut kravu un preču plūsma bija gandrīz apstājusies.

Aprīļa beigās vidējais tankkuģu, beramkravu un konteinerkuģu gaidīšanas laiks ostā sasniedza vidēji 66 stundas. Saskaņā ar VesselsValue datiem, situācija Šanhajas ostā sāk normalizēties un kravu pārvadājumi no Ķīnas turpina notikt. Šobrīd vidējais gaidīšanas laiks ir saīsināts līdz 28 stundām, kas ir tik un tā par stundu ilgāks nekā augstākais rādītājs, kas novērots šajā gadalaikā pēdējo 3 gadu laikā.

Pēc CNBC sniegtās informācijas, arī 96,3% rūpniecības uzņēmumu nu ir atsākuši darbību un ražošanas līmenis pārsniedz 70%. Piemēram, Tesla ir atgriezusies pilnā ražošanā, savukārt Šanhajas vietējais autoražotājs SAIC jūnija sākumā pārsniedza 60% ražošanas apjomu salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu.

Arī cenas konteineru pārvadājumiem ir augušas. Vidēji globālie konteineru tarifi kopš 2019. gada ir četrkāršojušies, tāpat ir palielinājies grafiku kavējums. Dažos galvenajos tirdzniecības maršrutos, piemēram, Āzija – Eiropa un Āzija – Ziemeļamerika, likmju pieaugums ir vēl lielāks un piegāžu kavēšanās notiek biežāk.

Esošo situāciju vēl nevar nosaukt par stabilu, tāpēc joprojām nav skaidrs, cik ātrā laikā Ķīna spēs atgūties no pēdējās Covid-19 karantīnas un ražošanas ierobežojumiem.

Neskatoties uz to, starptautiskie kravu pārvadājumi no Ķīnas tiek veikti, un, lai neapjuktu informācijas gūzmā, iesakām paļauties uz uzticamu loģistikas partneri.

SIA Vervo loģistikas menedžeri vienmēr palīdzēs:

- Koordinēt jūsu kravas nosūtīšanu;

- Nokārtot visu nepieciešamo dokumentāciju;

- Atrast jūsu kravai un vēlmēm atbilstošu noliktavu;

- Kontrolēt kopējās izmaksas kravu pārvadājumiem;

- Konsultēt par neskaidrībām, kas skar jūsu kravu piegādes.

Izvēlieties uzticamu loģistikas partneri! Uzrakstiet mums e-pastu: info@vervo.lv, zvaniet pa tālr.nr. +37167674570 vai aizpildiet pieteikuma formu šeit.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv