Nozares jaunumi

Latvija lūdz ES apturēt vairākas Mobilitātes pakotnes normas

Latvija lūdz ES apturēt vairākas Mobilitātes pakotnes normas

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits kopā ar vēl astoņu Eiropas Savienības (ES) valstu transporta nozares ministriem ir vērsušies pie ES transporta komisāres Adinas Valeanas ar lūgumu uz laiku apturēt vairākas no normām, kas iekļautas ES Mobilitātes pakotnē, tostarp prasību vismaz reizi astoņās nedēļās transportlīdzeklim atgriezties tā izcelsmes valstī, pavēstīja Satiksmes ministrijas (SM) pārstāvji.

Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Bulgārijas, Kipras, Ungārijas, Maltas un Rumānijas ministri vēstulē norāda, ka Krievijas agresija Ukrainā ne tikai ir sašūpojusi politisko stabilitāti, bet arī ilgākā laika periodā atstās negatīvu ietekmi uz valstu ekonomiku un transporta nozari visā ES.

Jau pašlaik izjūtamais profesionālu kravas autovadītāju trūkums Eiropā turpmāk tikai palielināsies, ņemot vērā, ka daudzi līdz šim šajā nozarē strādājošie Ukrainas pilsoņi devušies aizstāvēt dzimteni, teikts ministru vēstulē.

Vienlaikus pieprasījums pēc transporta pakalpojumiem Eiropā arvien palielinās, uzņēmumi pielāgojas jaunajai situācijai un meklē jaunas transporta un piegādes ķēdes ražotnēm, papildu tam būtiskus loģistikas izaicinājumus rada lielā bēgļu plūsma un nepieciešamība organizēt humānās palīdzības kravas.

Ministri uzsver, ka šajā sarežģītajā situācijā ikviens brauciens, ikviens kravas automašīnas vadītājs ir vērtīgs un pārvadājumi jāorganizē maksimāli efektīvi, izvairoties no nevajadzīgām novirzēm un nenoslogojot stratēģiskos transporta koridorus, kas ir būtiski arī humāno preču piegādei Ukrainai.

Līdz ar to Mobilitātes pakotnē kopš šā gada 21.februāra iekļautā prasība transportlīdzeklim reizi astoņās nedēļās atgriezties tā izcelsmes valstī rada ne tikai papildu emisijas, bet arī papildu apgrūtinājumu nozarei, kas sāka atkopties no Covid-19 pandēmijas, bet tagad ir pakļauta vēl nebijušiem izaicinājumiem, teikts vēstulē.

Tādēļ deviņu ES valstu ministri vēstulē Eiropas Komisijai lūdz uz laiku, līdz Krievijas militārā agresija Ukrainā tiek pārtraukta un situācija normalizējas, apturēt atsevišķas Mobilitātes pakotnes prasības, kas ietekmē kravu pārvadājumu nozares efektivitāti.

Avots: https://nra.lv/

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv