Nozares jaunumi

Latvija paraksta nolīgumu par gaisa satiksmi ar Čīli

Latvija paraksta nolīgumu par gaisa satiksmi ar Čīli

Latvija 6. decembrī parakstījusi nolīgumu par gaisa satiksmi ar Čīli, kas dod iespēju uzsākt regulārus aviopārvadājumus starp Latviju un Čīli, kā arī abu valstu aviokompānijām slēgt sadarbības līgumus par lidojumiem savu maršrutu tīklos, informēja Satiksmes ministrijā (SM).

Starpvalstu nolīgums ir tiesisks pamats gaisa pārvadājumiem starp Latviju un Čīli, kas stiprina Latvijas aviācijas nozares konkurētspēju un paver jaunas iespējas tautsaimniecības attīstībai kopumā, norādīja ministrijā.

Nolīgums nosaka abu valstu aviokompāniju tiesības, atrunā gaisa pārvadājumu uzsākšanas nosacījumus un darbības noteikumus, kas jāievēro abu valstu aviokompānijām, veicot regulāros pasažieru un kravu gaisa pārvadājumus starp Latviju un Čīli. Nolīgums nosaka arī nodokļu un nodevu piemērošanu, abpusēju licenču un sertifikātu atzīšanu, strīdu izšķiršanu un citus ar regulāras gaisa satiksmes veikšanu saistītus jautājumus.

Nolīgums tika parakstīts Starptautiskās civilās aviācijas organizācijas ikgadējā gaisa satiksmes pakalpojumu pasākuma “ICAN2021” laikā, kas no 6. līdz 10. decembrim notiek Bogotā, Kolumbijā. No Latvijas puses nolīgumu parakstīja SM valsts sekretāre Ilonda Stepanova.

Avots: https://www.lsm.lv/

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv