Nozares jaunumi

Šī gada novembrī Francijā stājas spēkā jauni ziemas riepu noteikumi

Šī gada novembrī Francijā stājas spēkā jauni ziemas riepu noteikumi

2020. gadā Francijas iekšlietu ministrija paziņoja par izmaiņām noteikumos sakarā ar ziemas riepu izmantošanu Francijas kalnu reģionos. Jaunie noteikumi stāsies spēkā šī gada 1. novembrī, un to mērķis ir uzlabot ceļu satiksmes drošību un mazināt sastrēgumu veidošanos uz apledota, apsnieguša ceļa. Likums paredz obligātas ziemas riepas un sniega ķēdes transportlīdzekļiem 48 reģionos (ziemas periodā - no 1.novembra līdz 31.martam).

Līdz šim sniega ķēdes bija jāizmanto tikai uz tiem Francijas ceļiem, kuri apzīmēti ar atbilstošu ceļa zīmi (B26), un tikai gadījumos, kad ceļi bija pārklāti ar sniegu. Jaunie noteikumi attiecas ne tikai uz vieglajiem automobiļiem un mikroautobusiem, bet arī uz kravas transportlīdzekļiem ar puspiekabi vai bez tās.

Likums paredz, ka vieglajiem kravas automobiļiem un kravas transportlīdzekļiem bez puspiekabes jāizmanto vai nu 4 ziemas riepas (ar marķējumu M + S / MS / M & S), vai arī metāla sniega ķēdes. Savukārt, kravas transportlīdzekļiem ar puspiekabi obligāti jābūt gan ziemas riepām, gan arī sniega ķēdēm uz vismaz 2 piedziņas riteņiem.

Kā var zināt – kurās teritorijās ziemas riepas un sniega ķēdes ir obligātas?

Šoziem tie, kuri veic kravu pārvadājumus uz un no Francijas, uz ceļiem redzēs 2 jaunas ceļa zīmes. Zīme B58 kreisajā pusē norādīs uz iebraukšanu zonā, kur nepieciešamas ziemas riepas vai ķēdes, bet B59 zīme labajā pusē – prasību beigas.


Foto: https://france3-regions.francetvinfo.fr/

Ja tiek pārkāpti noteikumi un transportlīdzeklim nav prasītās ziemas riepas vai sniega ķēdes, ceļu turpināt būs stingri aizliegts, un jums var draudēt 135 EUR naudas sods.

Uz kuriem reģioniem šie noteikumi attiecas?

Ain Haute-Garonne Haut-Rhin
Allier Hérault Rhône
Alpes-de-Haute-Provence Isère Haute-Saône
Hautes-Alpes Jura Saône-et-Loire
Alpes-Maritimes Loire Savoie
Ardèche Haute-Loire Haute-Savoie
Ariège Lot Tarn
Aude Lozère Tarn-et-Garonne
Aveyron Meurthe-et-Moselle Var
Cantal Moselle Vaucluse
Côte-d'Or Nièvre Haute-Vienne
Creuse Puy-de-Dôme Vosges
Doubs Pyrénées-Atlantiques Yonne
Drôme Hautes-Pyrénées le Territoire de Belfort
Eure-et-Loir Pyrénées-Orientales Corse du Sud
Gard Bas-Rhin Haute-Corse



Avots: https://trans.info/ ; https://www.connexionfrance.com/

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv