Nozares jaunumi

Latvijas transporta nozare Ukrainai var piedāvāt vairāk nekā tikai kravu tranzītu, pauž SM

Latvijas transporta nozare Ukrainai var piedāvāt vairāk nekā tikai kravu tranzītu, pauž SM

Latvijas transporta nozare Ukrainai var piedāvāt daudz plašāku pakalpojumu klāstu nekā tikai kravu tranzīts, aģentūrai LETA pēc tikšanās ar Ukrainas infrastruktūras ministra vietnieku Juriju Vaskovu pauda Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāres vietnieks Uldis Reimanis.

Tikšanās laikā amatpersonas dažādus divpusējās sadarbības jautājumus. Puses īpaši uzsvēra nepieciešamību turpināt attīstīt Ukrainas lauksaimniecības produktu transportēšanu pa dzelzceļu caur Latvijas ostām.

Reimanis atklāja, ka SM kopā ar VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz), ostām un nozari turpina piesaistīt jaunas kravas, strādāt pie kravu diversifikācijas, pie konteinerizācijas, meklējot iespējas veidot jaunas loģistikas ķēdes, un Ukraina ir viens no tirgiem, kur tiek saskatīts labs potenciāls sadarbībai.

"Industriālā attīstība mūsu ostās dod iespējas piedāvāt plašākas attīstības iespējas, tostarp ražošanai brīvostu un Speciālo Ekonomisko zonu teritorijās, izmantojot nodokļu atvieglojumu priekšrocības. Ostas turpina attīstīt tūrisma jomu un pasažieru pārvadājumus, mums ir potenciāls attīstīt gan kruīza kuģu satiksmi, gan pasažieru prāmju pārvadājumus uz ostām. Tādēļ ir svarīgi turpināt attīstīt prioritātes - kravu diversifikāciju, konteineru un ro-ro kravu piesaisti, industrializācijas attīstību, investīciju piesaisti, plašāko loģistikas pakalpojumu attīstību, pasažieru pārvadājumus," teica SM valsts sekretāres vietnieks.

Pēc tikšanās Latvijas vēstniecībā Ukrainā notiek Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) organizēts seminārs "Ziemeļu-Dienvidu transporta koridora attīstības iespējas", kura laikā Latvijas transporta nozares uzņēmēji prezentē Latvijas transporta un loģistikas sektora priekšrocības, kā arī tiekas ar Ukrainas uzņēmējiem. Dienas noslēgumā notiks LDz pārstāvju tikšanās ar Ukrainas dzelzceļa vadību.

Latvijas tranzīta dienās Ukrainā piedalās pārstāvji no SM, LDz, Latvijas ostām un ostu uzņēmumiem.

Avots: https://nra.lv/

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv