Nozares jaunumi

Daimler Truck, Traton Group un Volvo Group plāno izveidot kravas automašīnu lieljaudas uzlādes tīklu Eiropā

Daimler Truck, Traton Group un Volvo Group plāno izveidot kravas automašīnu lieljaudas uzlādes tīklu Eiropā

Trīs vadošie kravas transportlīdzekļu ražotāji – Daimler Truck, Traton Group (kas zināms kā Vācijas autobūves uzņēmuma "Volkswagen" meitasuzņēmums) un Volvo Group – ir vienojušies par augstas veiktspējas publisko uzlādes tīkla ierīkošanu kravas transportlīdzekļiem visā Eiropā. Kopīgais mērķis ir uzsākt un paātrināt uzlādes infrastruktūras izveidi, lai atbalstītu Eiropas Savienības pāreju uz klimatneitrālu, videi draudzīgāku transportu.

Šis ir kopuzņēmuma projekts, kas vienlīdzīgi piederēs trim pusēm un pašreiz tiek plānots, ka projekts darbību uzsāks 2022. gadā. Partneri projektā plāno kopā ieguldīt 500 miljonus eiro, lai piecu gadu laikā izveidotu vismaz 1700 augstas veiktspējas zaļās enerģijas uzlādes punktus, kas atrastos tuvu automaģistrālēm un galvenajiem loģistikas punktiem.

Topošais kopuzņēmums darbosies ar savu korporatīvo identitāti un centrālais birojs atradīsies Amsterdamā, Nīderlandē. Uzņēmums balstīsies uz dibinātāju plašo pieredzi un zināšanām lieljaudas kravu pārvadājumos.

Martins Daums, Daimler Truck izpilddirektors komentē: “Eiropas kravas transportlīdzekļu ražotāju kopīgais mērķis ir panākt klimata neitralitāti līdz 2050. gadam. Tomēr ir ļoti svarīgi, lai pareizās infrastruktūras izveidošana notiktu vienlaikus ar CO₂ neitrālu kravas automašīnu lietošanu. Mēs, kopā ar Tranton Group un Volvo Group, esam ļoti priecīgi spert šo novatorisko soli, lai izveidotu augstas veiktspējas uzlādes tīklu visā Eiropā.”

Tāpat arī Matias Grundlers, Traton Group izpilddirektors, piebilst, ka “ir skaidrs, ka transporta nākotne ir elektriska un tam nepieciešama strauja publiski pieejamu uzlādes punktu attīstība, īpaši kravas transportam. Nākamajam solim vajadzētu būt ES iesaistei, lai uzlādes tīklus paplašinātu visā Eiropā.”

Arī Martins Lundsteds, Volvo Group prezidents un izpilddirektors, uzskata šo projektu kā pamatu turpmākajām darbībām, lai klienti pārietu uz jaudīgām, elektroniskām tehnoloģijām un gūtu būtiskus panākumus ilgtspējīga transporta un infrastruktūras risinājumu virzienā.

Koncentrējoties uz klienta vajadzībām, tiks attīstītas dažādas veiktspējas elektrisko transportlīdzekļu uzlādes, kas pielāgota 45 minūšu obligātās atpūtas periodam Eiropā jeb tā saucamās ātrās uzlādes (kas ir fokusēts uz kravas transportlīdzekļu šoferiem – projekta galveno prioritāti), gan arī būs iespējams veikt uzlādi naktī.

Saskaņā ar Eiropas Automobiļu ražotāju asociācijas (ACEA) ziņojumu, Eiropai līdz 2025. gadam nepieciešami līdz 15 000 publisko lieljaudas elektro uzlādes punktu, un līdz 2030. gadam – līdz 50 000. Partneri aicina citus nozares dalībniekus, kā arī valdības strādāt kopā, lai ātri paplašinātu vajadzīgo uzlādes tīklu, palīdzot sasniegt klimata mērķus. Uzlādes punkti būs pieejami visiem komerciālajiem transportlīdzekļiem Eiropā, neatkarīgi no zīmola.

Avots: https://www.daimler.com/

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv