Nozares jaunumi

2020.gadā rekordliels graudu pārvadājumu apjoms, izmantojot jūras transportu

2020.gadā rekordliels graudu pārvadājumu apjoms, izmantojot jūras transportu

Transporta un loģistikas uzņēmums SIA Vervo katru dienu veic visa veida kravu pārvadājumus gan eksportā no Latvijas, gan importā uz Latviju un ne tikai. Kravu pārvadājumi tiek veikti gan ar autotransportu, gan ar avio transportu, ar jūras transportu, gan izmantojot dzelzceļu. Graudu eksportam visbiežāk tiek izmantots jūras transports, un, kā var redzēt Latvijas ostu statistikā, rekordlielais graudu eksports ir pozitīvi ietekmējis kopējo Latvijas ostu apgrozījumu.

Pateicoties labvēlīgajiem laikapstākļiem ziemā un vasarā, ir iegūts liels labības daudzums. Apsētā platība 2020.gadā sasniedza 753,7 tūkstošu hektāru, kas ir par 11,4 tūkst. hektāru vairāk nekā 2019. gadā. Ņemot vērā faktoru, ka globālajos tirgos pieprasījums pēc graudiem ir audzis, cena par graudiem arī pieaugusi par 3,4%.
Centrālās statistikas pārvalde liecina, ka kopējā 2020.gada graudu raža ir 3,5 miljoni tonnu, kas Latvijas vēsturē ir lielākā graudu kopraža. Tas ir ļoti pozitīvs rādītājs gan vietējiem kravu pārvadājumiem, gan starptautiskajiem kravu pārvadājumiem, veicot graudu eksportu visā pasaulē.

Vērtējot Eiropas Savienības kontekstā, Latvijas un Lietuvas graudu kopraža ir lielāka nekā līdz šim esošajam graudu vākšanas līderim- Francijai.
Līdz ar Latvijas neatkarības atgūšanu, Liepājas osta apzināti tika veidota ar mērķi koncentrēties uz lauksaimniecības preču grupas kravu pārvadājumiem. Tas ir sekmējies, jo 2019./2020.gada graudaugu sezonā Liepājas ostā pārkrauto graudu apjoms sasniedza 2,83 miljonus tonnas. Lielākie kravu pārvadājumi, kas sastāvēja no graudiem un citiem labības produktiem, 2020.gadā tika eksportēti no Latvijas uz Nigēriju, Saūda Arābiju, Alžīriju, Maroku un Turciju.

Pateicoties Liepājas SEZ (Liepājas speciālās ekonomiskās zonas) pārvaldes skaidri definētajiem mērķiem, Liepāja jau vairāk kā 20 gadus cītīgi investē Liepājas ostas attīstībā, uzlabojot tās infrastruktūru – tai skaitā padziļinot ostas līdz 14,5 metriem, lai uzlabotu kuģošanas drošību. Tiek būvēti gan dzelzceļa pievadi, gan sauszemes piebrauktuves, lai kravu pārkraušana notiktu ātrāk un efektīvāk.

Lai cik ironiski tas neliktos , kravu pārvadājumi graudu produktiem tik tiešām ir kļuvuši par stabilāku vērtību nekā nafta. Latvijā ir pateicīgi klimatiskie apstākļi, tāpēc iegūstam stabili labas ražas un saražotais, eksportējamais apjoms arvien turpina pieaugt.

Ja Jūs nodarbojaties ar lauksaimniecību un Jums ir nepieciešami kravu pārvadājumi, uzticiet to SIA Vervo! Mēs nodrošināsim visus ar loģistiku saistītos pakalpojumus, lai kravu pārvadājumi noritētu droši, ātri un izdevīgi. Raksti mums uz e-pastu: info@vervo.lv vai zvani pa tālr.nr. +371 67674570

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv