Nozares jaunumi

Lidosta “Rīga” turpina darbu ierobežotā režīmā – apkalpo repatriācijas un kravu pārvadājumu reisus

Pēc starptautisko regulāro un neregulāro pasažieru lidojumu apturēšanas, VAS “Starptautiskā lidosta “Rīga”” no otrdienas turpina darbu ierobežotā režīmā, apkalpojot repatriācijas reisus, kravu pārvadājumus un citus atļautos lidojumus, aģentūru LETA informēja lidostas pārstāve Laura Karnīte.

Viņa atzīmēja, ka turpinās arī iekšzemes lidojumi Rīga-Liepāja, kurus nodrošina Latvijas nacionālā lidsabiedrība “airBaltic”.

Lidosta sadarbībā ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu (NMPD) turpinās piedāvāt iespēju veikt veselības pārbaudes ar repatriācijas reisiem ielidojošiem pasažieriem un informēs ceļotājus par nepieciešamību ievērot obligātu 14 dienu karantīnu. Mediķu punkti lidostā strādās atbilstoši šo reisu grafikiem.

Lidostas “Rīga” valdes priekšsēdētāja Ilona Līce norādīja, ka lidostas darbinieku un sabiedrības kopējā drošība un veselība ir lidostas “Rīga” prioritāte un vērtība, tāpēc ir jāpieņem un jāīsteno noteiktie pasākumi jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 turpmākai ierobežošanai.

“Mūsu galvenais uzdevums šajā krīzes situācijā ir nodrošināt to reisu apkalpošanu, kas turpinās lidojumus, kā arī uzņēmuma operacionālo un finansiālo stabilitāti, lai pēc situācijas normalizēšanās pēc iespējas ātrāk varētu atjaunot lidostas darbību pilnā apmērā,” norādīja Līce.

Lidostas stāvvietās šobrīd ir izvietoti 45 gaisa kuģi, kuriem lidosta “Rīga” ir bāzes lidosta – 37 “airBaltic” lidmašīnas, seši aviokompānijas “SmartLynx” un divi Ungārijas zemo cenu aviosabiedrības “WizzAir” gaisa kuģi, kā arī trīs privātās lidmašīnas. Kopumā lidojumu ierobežojumu laikā lidostā “Rīgā” atradīsies vairāk nekā 50 gaisa kuģu.

Tāpat lidostā strādājošie uzņēmumi turpinās lidmašīnu remontdarbus, notiks treniņlidojumi un tehniskie reisi bez pasažieriem.

Lidostā norādīja, ka aviokompānijām, kas vēlas saņemt īpašo atļauju pasažieru pārvadājumiem, jāvēršas Satiksmes ministrijas Aviācijas departamentā. Lidosta aicina pasažierus pirms biļešu iegādes pārliecināties, vai reiss, uz kuru biļetes tiek tirgotas, ir saņēmis satiksmes ministra atļauju.

Lidostā atgādināja, ka visus jautājumus, kas saistīti ar lidojumu rezervācijas atcelšanu vai maiņu, kā arī līdzekļu atgūšanu, pasažieriem jārisina ar savām aviokompānijām. Lidosta aicina šos jautājumus ar aviokompānijām risināt attālināti, neierodoties klātienē lidostā.

Latvijas pilsoņi, kas atrodas ārvalstīs un nonākuši ārkārtas situācijā, ir aicināti sazināties ar Ārlietu ministrijas Konsulāro departamentu pa tālruni +37126337711 un reģistrēties Konsulārajā reģistrā. Tos, kas vēlas atgriezties mājās ar gaisa satiksmi, lidosta aicina reģistrēties “airBaltic” mājaslapā.

Lidosta arī atgādināja, ka ārvalstu pilsoņiem no otrdienas ieceļošana Latvijā ir atļauta tikai ar īpašu ārlietu ministra un iekšlietu ministra atļauju. Ārvalstu pilsoņi, kas atrodas Latvijā un vēlas izceļot, drīkst šķērsot valsts robežu. Ārvalstu pilsoņus, kas atrodas Latvijā un nav atraduši iespēju izceļot, aicinām vērsties savas valsts vēstniecībā.

Avots: https://skaties.lv/

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv