Nozares jaunumi

Dzelzceļa satiksme caur Reņģi jau aprīlī

Aizvadītā gada beigās publiski jau izskanēja, ka Lietuvas valsts dzelzceļa kompānija “Lietuvos Geležinkeliai” pabeigusi 19,5 kilometrus garās Mažeiķu–Reņģes dzelzceļa līnijas atjaunošanas darbus. Uzņēmums plāno, ka vilcienu satiksme atjaunotajā posmā atsāksies šā gada sākumā.

Dzelzceļa posmu Mažeiķi–Reņģe negaidīti slēdza 2008. gadā.

Tiek uzskatīts, ka tas notika “Lietuvos Geležinkeliai” un Polijas naftas koncernam “Orlen” piederošā naftas pārstrādes uzņēmuma “Orlen Lietuva” konflikta dēļ, to skaidrojot ar sliežu ceļu slikto stāvokli un steidzamu remontdarbu nepieciešamību. Vēlāk vienu sliežu ceļa posmu šajā līnijā demontēja.

Vai atjaunotā līnija gatava?
Kad tieši paredzēta vilcienu satiksmes atklāšana atjaunotajā posmā, janvāra vidū sarunā Viļņā “LA” informēja Lietuvas dzelzceļa infrastruktūras uzņēmuma “Lietuvos Gelenžinkeliu Infrastruktūra” ģenerāldirektors Karols Sankovskis.

“Iepriekšējos lēmumus par slēgšanu nekomentēšu. Varu tikai apstiprināt, ka lēmums atjaunot bija pieņemts, un tas darbs ir izdarīts. Mums vēl jāuzliek kustības regulēšanas signalizācija.

Viss projekts jāpabeidz līdz marta beigām. No 1. aprīļa posms būs atvērts pārvadājumiem, izmēģinājuma braucieni jau ir notikuši.

Vienlaikus varu apstiprināt, ka sadarbība ar “Latvijas dzelzceļu” mums ir ļoti laba. Cieši sadarbojamies gan ar “LDz” infrastruktūras uzņēmumu, gan “LatRailNet”, kas nodarbojas ar infrastruktūras jaudas sadali un tarifiem.

Pagājušajā gadā pirmo reizi pastāvēšanas vēsturē veicām kopīgas avārijas novēršanas un sliežu atjaunošanas mācības. Bija vērtīga pieredzes apmaiņa, kā kopīgi rīkoties, ja būtu reāla avārija un vajadzētu ātri atjaunot vilcienu satiksmi.”

Publiskā informācija liecina, ka līnijas atjaunošana izmaksājusi 9,4 miljonus eiro. Darbus veicis Latvijā skandalozi pazīstamā Igaunijas uzņēmēja Oļega Osinovska kompānijas “Skinest Rail” grupā ietilpstošais Lietuvas uzņēmums “Vitras-S”.

Uzziņa:
Eiropas Komisija 2017. gada oktobrī paziņoja, ka Lietuvas valsts dzelzceļa uzņēmumam noteikusi nepilnu 28 miljonu eiro naudassodu par konkurences ierobežošanu dzelzceļa kravu pārvadājumu tirgū.

Tā paša gada nogalē Lietuvas valdība nolēma atjaunot dzelzceļa posmu starp uzņēmumam “Orlen Lietuva” piederošo Mažeiķu naftas pārstrādes rūpnīcu Lietuvā un Reņģi Latvijā.

Avots: https://www.la.lv/

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv