Nozares jaunumi

Koronavīruss ietekmē preču kustību – ievērojami kavējumi un lielākas izmaksas

“Straujā koronavīrusa izplatība rada traucējumus starptautiskajā preču apritē, vairākas aviokompānijas ir atcēlušas tiešos lidojumus uz Ķīnu, un, lai mazinātu cilvēku pārvietošanos un vīrusa izplatību, Ķīnas valdība ir nolēmusi pagarināt nacionālo svētku laiku līdz 2. februārim, dažām pašvaldībām pat līdz 9. februārim, informē kompānija “Balti Logistika”.

Lielas komerciālas pilsētas, piemēram, Vuhaņa, un tām apkārt esošās pilsētas ir pilnībā slēgtas kravu satiksmei”, norāda Igaunijas loģistikas kompānijas “Balti Logistika” valdes loceklis Magnuss Lepasalu.

Atceļ tiešos lidojumus
“Ķīnas Jaunā gada svinības ir periods, kad bizness un ražošana Ķīnā pamatā ir beigušies un gandrīz nav starptautisku kravu pārvadājumu,” sacīja M. Lepasalu. “Rūpnīcu dīkstāve rada kavēšanos piegādes ķēdē un rada papildu izmaksas daudziem Igaunijas uzņēmumiem, kuriem Ķīnā ir nozīmīgi ražošanas komponentu un gatavās produkcijas piegādātāji”.

“”British Airways” un “Lufthansa” jau ir atcēluši visus tiešos lidojumus uz Ķīnu, un daudzas citas aviokompānijas, iespējams, darīs to pašu,” sacīja Lepasalu. Viņš piebilda, ka mazāk reisu nozīmē arī mazāk vietas kravai.

Sūtījumi kavējas
Sūtījumi uzkrājas un gaida lidostās – veidojot rindas un pagarinot tranzīta laiku. Rezultātā jāapsver iespēja, ka mazāk prioritāras preces rindā var gaidīt vairākas dienas vai pat nedēļas.

Tas jo īpaši attiecas uz importa sūtījumiem, jo ​​importa apjomi ir ievērojami lielāki. “Mēs jau tagad zinām, ka lielākā daļa sūtījumu, kas bija plānoti februāra sākumā, Ķīnā kavējas,” piebilda Lepasalu.

Lepasalu šajā neskaidrajā laikā uzņēmējiem iesaka uzturēt ciešus kontaktus ar Ķīnas kompānijām un viņu loģistikas partneriem, lai kritiskās preces spētu pārvietot pēc iespējas ātrāk.

“Ja tiek plānots lielāks sūtījums, saprātīgāk būtu to sadalīt un svarīgāko daļu nogādāt ātrāk,” sacīja Lepasalu, kura pieredze rāda, ka kravu trūkuma gadījumā arī aviobiļešu cenas sāks ievērojami pieaugt. Pēc viņa teiktā, šobrīd ar sūtījumiem uz Ķīnu nav problēmu, taču, ja aviosabiedrības turpinās atcelt lidojumus, eksportēt kļūs grūtāk un dārgāk.

Kavēšanās un cenas kāpums
“No savas puses mēs varam informēt klientus par situāciju un, ja iespējams, mainīt maršrutus. Tomēr ir jārēķinās ar to, ka preču apritē ir paredzama ievērojama kavēšanās un kravu cenu pieaugums. Mēs patiesi ceram, ka vīruss ātri tiks kontrolēts un situācija normalizēsies, ” sacīja Lepasalu.

Avots: https://www.la.lv/

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv