Nozares jaunumi

Šķīdoņa dēļ slēdz arvien vairāk grants ceļu. Kur nedrīkst braukt?

Ņemot vērā laika apstākļus – sala neesamību un lietu, pieaug to grants autoceļu posmu skaits, kuros ir iestājies šķīdonis, informē “Latvijas valsts ceļi” (LVC)

Ierobežojumi 59 ceļu posmos
Patlaban jau 59 ceļu posmos ir ieviesti īslaicīgi masas ierobežojumi – liegta pārvietošanās transportam, kas smagāks par 10 tonnām.

Visvairāk masas ierobežojumu ir uz ceļiem Madonas apkārtnē – 9 posmos, Saldus apkārtnē – 8 posmos un Aizkraukles apkārtnē – 7 posmos. Limbažu apkārtnē šādu posmu ir 6, bet Ludzas un Valmieras apkārtnē – pa 5 posmiem

Masas ierobežojumi ir ieviesti arī atsevišķu ceļu posmos Cēsu, Daugavpils, Dobeles, Jēkabpils Kuldīgas, Ogres, Rīgas, Tukuma un Ventspils apkārtnē.

Savukārt Dagdas apkārtnē uz autoceļa Murāni–Belaja–Vaivodi (V648) ne vien ieviests masas ierobežojums, bet tranzītsatiksmei pat slēgts divu kilometru posms.

Prognozes neiepriecinošas
Meteoroloģiskās prognozes liecina, ka siltāks laiks ar mainīgiem laika apstākļiem saglabāsies, kā rezultātā arī citur drīzumā var tikt ieviesti masas ierobežojumi.

Vēršam uzmanību, ka šķīdoņa laikā netiek izsniegtas nekādas speciālas atļaujas kravu pārvadājumiem un visiem satiksmes dalībniekiem ir jāievēro satiksmes noteikumi, tajā skaitā arī transporta masu ierobežojošās zīmes.

Atbilstoši normatīvajiem aktiem, neievērojot masas ierobežojumu zīmes, šķīdonī var braukt tikai operatīvie transportlīdzekļi, CSDD reģistrētie svaigpiena transportlīdzekļi, sabiedriskais transports un transportlīdzekļi, kas veic kritušu lopu izvešanu.

Uzziņa:
Šķīdonis uz grants ceļiem parasti iestājas pavasarī un rudenī. Taču mainīgos laika apstākļos, kad uz ceļiem nonāk liels ūdens daudzums, tas ir iespējams arī siltā ziemā.

Ceļa pamatnei pārmitrinoties, grants seguma ceļu nestspēja būtiski samazinās un smagais transports var ceļus sabojāt neatgriezeniski. Lai novērstu šo ceļu sabrukumu, uz daudziem valsts vietējiem autoceļiem tiek ieviesti pagaidu satiksmes ierobežojumi kravas autotransportam.

Transporta masas ierobežojumi tiek ieviesti un atcelti pēc katra konkrētā ceļa faktiskā stāvokļa un iespējamo bojājumu izvērtēšanas.

Avots: https://www.la.lv/

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv