Nozares jaunumi

Latvija un Krievija apmainās ar papildu atļaujām kravu pārvadājumiem

Šajās dienās Rīgā norisinājās Latvijas–Krievijas Kopējā komisijas sēde par starptautisko autopārvadājumu jautājumiem. Sēdes laikā tika panākta vienošanās, ka Latvija šim gadam saņems papildu 1500 universālo atļauju, kas paredzētas arī trešo valstu kravu pārvadājumiem.

Ņemot vērā, ka aptuveni 70% atļauju Krievijas pārvadātāji izmanto tranzīta pārvadājumiem, Krievija saņems papildu 7000 atļauju divpusējiem un tranzīta pārvadājumiem un 1000 universālo atļauju.

Tādējādi līdz gada beigām atļauju apjoms būs pietiekams. Papildus tam tika apspriesti jautājumi par kārtību, kā tiek nodrošināti regulārie un neregulārie pasažieru pārvadājumi.

2019.gada pirmajā pusgadā, salīdzinot ar analogu periodu pērn, kravu apgrozījums tonnās starp Latviju un Krieviju ir nedaudz samazinājies, bet palielinājies ir kravu apjoms, kam ir lielāka pievienotā vērtība, piemēram, elektronika.

Vienojas arī par sākotnējo kvotu 2020.gadam
Galvenās eksporta preces uz Krieviju ir pārtikas rūpniecības produkti, dažāda mehānika, elektriskās iekārtas, ķīmiskās rūpniecības un tās saskarnozares produkti. Savukārt galvenās importa preces no Krievijas ir metāli un to izstrādājumi, minerālie produkti, kā arī koksne un tās izstrādājumi.

Kopējā komisijas sēdē abas puses vienojās par sākotnējo atļauju kvotu 2020. gadam – Latvija saņems 100 000 divpusējo un tranzīta pārvadājumiem, kā arī 10 000 universālo atļauju, savukārt Krievija saņems 114 000 divpusējo un tranzīta pārvadājumiem, kā arī 9000 universālo atļauju.

Latvijas un Krievijas delegācijas vienojās par apmaiņu ar 300 atļauju divpusējiem un tranzīta, kā arī 100 atļauju tranzīta neregulārajiem pasažieru pārvadājumiem. Šobrīd valstu starpā ir 11 divpusējo pārvadājumu maršruti, kas savieno Latviju ar Maskavu, Kaļiņingradu, Sanktpēterburgu un citām Krievijas pilsētām.

Abu valstu pārstāvji norādīja, ka nepieciešams veicināt regulāro starptautisko maršruta tīkla paplašināšanu.

Avots: http://www.la.lv/

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv