Nozares jaunumi

Ārlietu ministrs: Aicinu Etiopijas uzņēmējus izmantot loģistikas pakalpojumu priekšrocības, ko sniedz Latvija

Pagājušajā nedēļā Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Apvienoto Nāciju Organizācijas Ģenerālās asamblejas (ANO ĢA) 74. sesijas ietvaros Ņujorkā tikās ar Etiopijas Federatīvās Demokrātiskās Republikas ārlietu ministru Gedu Andargačevu (Gedu Andargachew), lai pārrunātu abu valstu sadarbības iespējas, īpaši ekonomikā, kā arī sadarbību starptautiskajās organizācijās.

E.Rinkēvičs vērsa uzmanību, ka Latvija pakāpeniski paplašina sadarbību ar Āfrikas valstīm un novērtē labās attiecības ar Etiopiju. Latvija vēlas attīstīt politisko dialogu, kā arī veicināt vizīšu apmaiņu.

Ārlietu ministrs uzsvēra Latvijas interesi attīstīt ekonomisko sadarbību ar Etiopiju un īstenot uzņēmēju vizīšu apmaiņu, kā arī noslēgt konvenciju par dubultās nodokļu aplikšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem.

Latvijas ārlietu ministrs informēja par starptautiskās lidostas “Rīga” interesi sadarboties ar Etiopiju avio kravu jomā, jo Etiopijas galvaspilsēta Adisabeba ir viens no lielākajiem aviotransporta mezgliem Āfrikas kontinentā.

Tikšanās laikā ministrs aicināja Etiopiju izmantot Latvijas izdevīgo ģeogrāfisko stāvokli un labi attīstīto tranzīta infrastruktūru kravu pārvadājumiem uz un no Krievijas, Kazahstānas un citām NVS valstīm. “Latvijas ostas ir laba vieta loģistikas pakalpojumu sniegšanai gan ievedot, gan izvedot kravas no Eiropas Savienības, tādēļ aicinu Etiopijas uzņēmējus izmantot Eiropas līmenim atbilstošos loģistikas un distribūcijas pakalpojumus,” sacīja E. Rinkēvičs.

Avots: http://www.reitingi.lv/lv

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv