Nozares jaunumi

Izstrādās priekšlikumus transporta mezglu uzlabošanai ar Zviedriju, Somiju, Igauniju

Rīgas plānošanas reģions izstrādās priekšlikumus pārvadājumu laika saīsināšanai ar citiem starptautiskiem transporta mezgliem Zviedrijā, Somijā un Igaunijā.

Rīgas plānošanas reģions uzsācis dalību starptautiskā projektā «Baltijas transporta loks» (Baltic Loop) ar mērķi samazināt laiku ceļošanai un pārvadājumiem starp Rīgu un citiem nozīmīgiem starptautiskiem transporta mezgliem Zviedrijā, Somijā, Igaunijā un Krievijā (Sanktpēterburga).

Projektā Rīgas plānošanas reģiona loma būs saistīta ar starptautisko transporta mezglu sasniedzamības uzlabošanu, sakārtojot transporta sistēmu un mazinot sastrēgumvietas starptautiskajā mērogā. Ceļošanas un kravu pārvadājumu laika samazināšana vienlaikus ļaus sekmēt vides mērķu sasniegšanu – ļaus samazināt CO2 emisijas trīs Centrālbaltijas reģiona koridoros, tos padarot pievilcīgus jaunu uzņēmumu piesaistei un inovāciju attīstībai.

Starptautiskā kontekstā ātrs savienojums ar lielākajām metropolēm Eiropā un Baltijas jūras reģionā ir būtisks Rīgas plānošanas reģionam, kas ir nozīmīgs gaisa, ūdensceļu un sauszemes maģistrāļu krustpunkts.

Reģiona telpiskajai attīstībai būtiska ir integrēta savienojumu attīstība ar starptautiskiem transporta mezgliem - Rail Baltica, starptautisko lidostu «Rīga» un Rīgas ostu - ar Baltijas jūras Rietumu-Austrumu transporta infrastruktūru. Tas nodrošinātu ātru piekļuvi citiem Eiropas un pasaules reģioniem. Rīgas osta kļūs par starptautisku kontaktpunktu ne tikai preču pārvadājumu, bet arī pasažieru pārvadājumu jomā. Baltijas jūras reģiona kontekstā vissvarīgākā loma ir ātrai saiknei starp galvenajiem reģiona mezgliem. Īpaša uzmanība jāpievērš Rīgas kā metropoles ārējai (starptautiskajai) pieejamībai citiem lielpilsētu reģioniem.

Projektā tiek apskatīti trīs koridori: Ziemeļu (Zviedrija – Somija un tālāk uz Sanktpēterburgu), Vidējais (Zviedrija - Igaunija un tālāk uz Sanktpēterburgu) un Dienvidu koridors (Zviedrija – Latvija – Igaunija un tālāk uz Sanktpēterburgu).

No Latvijas projektā piedalās vēl Vidzemes plānošanas reģions un Ventspils Augsto tehnoloģiju parks. Asociēto partneru lokā ir LR Satiksmes ministrija un Ventspils brīvostas pārvalde. Kopumā projektā iesaistīti septiņi partneri no četrām valstīm: Latvijas, Igaunijas, Zviedrijas un Somijas. Projekta vadošais partneris ir Turku Universitāte Somijā.

Projekts «Baltic Loop» tiek īstenots Interreg Centrālās Baltijas programmas 2014.-2020. gadam ietvaros.

Avots: https://www.db.lv/

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv