Nozares jaunumi

Rinkēviča vizīte pie Baltkrievijas prezidenta

Rinkēvičs vizītē pie Baltkrievijas prezidenta uzsver vēlmi paplašināt sadarbību kravu pārvadājumos.

Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā darba vizītes laikā Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs 26.jūlijā, tikās ar Baltkrievijas Republikas prezidentu Aleksandru Lukašenko, portālu “La.lv” informēja Ārlietu ministrijas (ĀM) Komunikācijas grupa.

Amatpersonas pārrunāja abu valstu divpusējās attiecības, tostarp sadarbību ekonomikā, Eiropas Savienības (ES) sadarbību ar Baltkrieviju un drošības politikas jautājumus.

Sarunā ar Baltkrievijas prezidentu Rinkēvičs pauda gandarījumu par Latvijas un Baltkrievijas aktīvo politisko dialogu, jo Baltkrievija ir nozīmīga kaimiņvalsts un Latvija ir ieinteresēta uzturēt šādu attiecību dinamiku.

Baltkrievija ir nozīmīgs Latvijas ārējās tirdzniecības partneris, īpaši tranzīta un loģistikas jomā. Tādēļ vēlamies paplašināt mūsu sadarbību, palielinot pārvadājamo kravu apjomu un klāstu. Latvija saskata potenciālu sadarbībai ar Baltkrieviju Eirāzijas transporta koridoru attīstībā, un piedāvājam Latvijas tranzīta infrastruktūru industriālā parka “Lielais Akmens” kravu apkalpošanai,” uzsvēra Rinkēvičs.

Rinkēvičs izcēla nepieciešamību ievērot visas starptautiskās drošības prasības un būt atklātiem attiecībā uz Astravjecas AES celtniecības gaitu, lai tādējādi kliedētu bažas par Astravjecas AES drošību nākotnē.

Rinkēvičs apliecināja ES gatavību padziļināt attiecības ar Baltkrieviju, kam labs piemērs ir progress sarunās par ES un Baltkrievijas Vīzu atvieglotas izsniegšanas un Readmisijas līgumiem. Tāpat ministrs izteica cerību, ka drīzumā tiks panākta vienošanās par ES un Baltkrievijas Partnerības prioritātēm.

Latvijas ārlietu ministrs vērsa uzmanību, ka Latvijai un Baltkrievijai būs iespēja kopīgi organizēt Pasaules Hokeja čempionātu 2021. gadā un čempionāta laikā ir plānots nodrošināt vienkāršotu vīzas saņemšanu un ērtu ceļošanu starp abām valstīm.

Avots: http://www.la.lv

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv