Nozares jaunumi

Rīgā tiekas Ziemeļu dimensijas Transporta un Loģistikas partnerības valstis

Šī gada 15.maijā Rīgā tikās Ziemeļu dimensijas (ZD) Transporta un Loģistikas partnerības valstu pārstāvji, lai vienotos par prioritārajiem darbības virzieniem. Latvijas prioritāte šobrīd ir Ziemeļu dimensijas transporta tīklu tālāka pagarināšana Krievijas teritorijā līdz pat savienojumiem ar Ķīnu, Mongoliju un Kazahstānu.

Satiksmes ministrija, pārstāvot Latviju, kā prezidējošo valsti Ziemeļu dimensijas Transporta un loģistikas partnerības vadības grupā, organizēja Vadības komitejas sēdi, kuras mērķis bija apstiprināt neatkarīgu ekspertu ziņojumu par partnerībā paveikto līdz šim, kā arī vienoties par turpmākajiem prioritārajiem darbības virzieniem.

Kā prioritāros darbus Ziemeļu dimensijas (ZD) Transporta un Loģistikas partnerības valstis turpmāk izvirza: veicināt ekoloģiskā transporta ieviešanu, uzlabot satiksmes drošību, īstenot integrāciju jaunos tirdzniecības maršrutos un apmainīties ar pieredzi transporta izglītības sistēmas pilnveidošanā.

Sanāksmes dalībnieki atzinīgi novērtēja Ziemeļu dimensijas transporta tīkla izveidošanu, kas savieno Eiropas Savienības (ES) TEN-T transporta tīklu ar Krievijas un Baltkrievijas transporta tīkliem. Arī izveidoto Ziemeļu dimensijas atbalsta fondu un līdz šim atbalstītos investīciju projektus, paveikto partnerības ietvaros kravu un pasažieru pārvadājumu attīstībā, kā arī robežšķērsošanas un infrastruktūras attīstības jautājumos.

Ziemeļu dimensijas Transporta un loģistikas partnerības formāts ir unikāls ar to, ka tas vieno gan ES Baltijas reģiona valstis, gan kaimiņu valstis - Krieviju, Baltkrieviju un Norvēģiju. Tas dod iespēju dalībvalstīm dalīties pieredzē un rast izdevīgākos risinājumus transporta attīstībai reģionā.

Latvijai dalība šajā partnerība dod iespēju nepastarpināti īstenot Latvijas transporta un loģistikas intereses, sekmēt loģistikas attīstību reģionā, īpaši sadarbību ar Krieviju un Baltkrieviju, kā arī veicināt šo jautājumu tālāku virzību Eiropas Savienības līmenī.

Nākamā ministru līmeņa sanāksme notiks šī gada 18.jūnijā Oslo, Norvēģijā.

Uzziņa: Ziemeļu dimensijas partnervalstis ir: Baltkrievija, Igaunija, Krievija, Latvija, Lietuva, Norvēģija, Polija, Somija, Vācija, Zviedrija. Partnerības sekretariāts atrodas Helsinkos, Ziemeļu Investīciju bankas telpās.

Avots: http://www.sam.gov.lv/

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv