Nozares jaunumi

Kravu pārvadājumiem starp Latviju un Bosniju un Hercegovinu nevajadzēs atļaujas

Panākta vienošanās par atļauju režīma divpusējiem kravu pārvadājumiem starp Latviju un Bosniju un Hercegovinu atcelšanu no 2020.gada 1.janvāra. Tādējādi divpusējie un tranzīta pārvadājumi tiek liberalizēti, turpmāk tie tiks veikti bez atļaujām, informē Ārlietu ministrijas Komunikācijas nodaļa.

Šī gada 26. un 27.februārī Rīgā notika kārtējā Latvijas–Bosnijas un Hercegovinas Kopējās komisijas sanāksme par starptautisko autopārvadājumu jautājumiem. Lai veicinātu kravu autopārvadājumus un ņemot vērā, ka Bosnija un Hercegovina ir harmonizējusi savu likumdošanu ar Eiropas Savienības (ES) prasībām, Bosnijas un Hercegovinas puse ierosināja atcelt atļauju režīmu divpusējiem kravu pārvadājumiem, lemts komisijas sanāksmē.

«Pamatojoties uz 2013.gada 31.oktobrī parakstītā Latvijas Republikas valdības un Bosnijas un Hercegovinas Ministru padomes Nolīgumā par starptautiskajiem pārvadājumiem ar autotransportu piešķirtajām pilnvarām, Kopējā komisija vienojās liberalizēt divpusējos kravu pārvadājumus, atceļot atļauju režīmu divpusējiem kravu pārvadājumiem no 2020.gada 1.janvāra. Vienlaikus Komisija vienojās par atļauju sākotnējo kvotu autopārvadājumiem uz/no trešajām valstīm 2020.gadam, kā rezultātā Latvijas autopārvadātāji 2020.gadā saņems Bosnijas un Hercegovinas 100 atļaujas pārvadājumiem uz/no trešajām valstīm,» skaidro ministrijā.

Sanāksmes laikā delegācijas, kuru no Latvijas puses vadīja Annija Novikova, bet no Bosnijas un Hercegovinas Adis Šehičs (Adis Šehiã), apmainījās arī ar informāciju par tirdzniecības un autopārvadājumu attīstību starp abām valstīm, apsprieda pasažieru un kravu autopārvadājumu aktualitātes, saskaņoja atļauju kvotu autopārvadājumiem 2019.gadam un sākotnējo kvotu 2020.gadam. Abas puses apmainījās ar jaunāko informāciju par ceļu nodevu piemērošanu, autopārvadājumu kontroles organizāciju, kā arī apsprieda citus ar starptautisko autopārvadājumu nodrošināšanu saistītos jautājumus, vēsta Komunikācijas nodaļa.

Delegācijas norādīja uz starptautisko autopārvadājumu nozarē iesaistīto transportlīdzekļu skaita, kā arī savstarpējās tirdzniecības apjoma pieaugumu. Puses pauda gatavību atbalstīt starptautisko kravu pārvadājumu turpmāko attīstību starp abām valstīm.

Tāpat delegāciju dalībnieki apmainījās ar informāciju par starptautisko autopārvadājumu atļauju izlietojumu 2018.gadā.

Avots: https://bnn.lv/

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv