Nozares jaunumi

Boeing izmēģinājis lidojošo bezpilota taksometru

ASV aviācijas milzis Boeing izmēģinājis bezpilota PAV (Passenger Air Vehicle) transportlīdzekli, kas paredzēts kravu un pasažieru transportēšanai pasaules megapolēs. Izmēģinājuma pirmā fāze noslēgusies veiksmīgi.

Boeing inženieriem bija nepieciešams tikai gads, lai pirmo konceptu pārvērstu par darbojošos prototipu ar labām perspektīvām tuvākajai nākotnei. PAV ir nedaudz par deviņiem metriem garāks lidaparāts ar vertikālās pacelšanās funkciju, kas paredzēts pasažieru transportēšanai pasaules lielpilsētās. Tas ir drošs, kluss un ekoloģiski tīrs lidaparāts, kas apgādāts ar elektromotoru un akumulatoriem, kas var nodrošināt autonomu lidojumu aptuveni 80 km garumā.

Pirmajā testa fāzē aparāts pacēlās gaisā, nolikto laiku noturējās gaisā un veiksmīgi piezemējās. Vēlāk tiks veikti izmēģinājumi ar pārvietošanos gaisa telpā, bet tālākā attīstības gaitā tiks izstrādāta arī kravas modifikācija ar aptuveni 225 kg celtspēju.

Šobrīd ar mazgabarīta lidojošo transportlīdzekļu izstrādi nodarbojas teju desmit kompāniju, tostarp arī pasaulē labi zināmi ražotāji, piemēram, avio gigants Airbus, autoražotāji Audi, Toyota, kopbraukšanas pakalpojumu sniedzējs Uber, vairāki jaunuzņēmumi.

Avots: https://iauto.lv/

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv