Nozares jaunumi

Uz Via Baltica uzstādīs elektroniskās ceļazīmes un citu ceļa aprīkojumu

Līdz šā gada rudenim uz Via Baltica šosejas tiks uzstādīts mūsdienīgs elektronisks ceļa aprīkojums, sola VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC). Projekta SMART E67 ietvaros tiks uzstādītas 13 mainīgas informācijas ceļa zīmes un modernizēti desmit esošie luksofori, lai gaismas tiktu pārslēgtas atbilstoši reālai satiksmes situācijai.

Tāpat tiks uzstādītas četras jaunas laikapstākļu stacijas un modernizētas astoņas esošās, kā arī izveidoti satiksmes reāllaika videonovērošanas un negadījumu novēršanas risinājumi divos satiksmes mezglos, vēsta LVC.

LVC: «Minēto darbu veicējs tika izvēlēts atklāta konkursa rezultātā – Via Baltica ar ceļa inteliģentajām transporta sistēmām (ITS) aprīkos pilnsabiedrība Fima Group. Līguma ietvaros uzņēmums nodrošinās ITS elementu projektēšanu, uzstādīšanu un līgumā ietverto esošo instalāciju modernizēšanu. Līguma summa ir 954 690 eiro (ar PVN).»

ITS objekti tiks uzstādīti un modernizēti uz Bauskas un Ainažu šosejām, kā arī uz Rīgas apvedceļa, kas ir starptautiskas nozīmes maršruts E67 jeb Via Baltica. Elektroniskās ceļazīmes nebūs uz balta fona, kā tas ir ierasts. Tajās attēlotā informācija būs mainīga, proti, apledojuma gadījumā zīmes informēs par slidenu ceļu, taču citā brīdī tās ziņos par stipru sānvēju vai maksimālā ātruma izmaiņām. Šīm ceļazīmēm būs tāds pats spēks kā ierastajām, informē LVC.

Tāpat LVS skiadro, ka projekts SMART E67 tiek realizēts ERAF pārrobežu sadarbības programmas Interreg Central Baltic ietvaros. Vadošais partneris ir Latvijas Valsts ceļi, un projekts tiek īstenots sadarbībā ar Igaunijas ceļu administrāciju. ITS elementus paredzēts uzstādīt uz Via Baltica gan Latvijā, gan Igaunijā, posmā Tallina-Rīga-Bauska-Lietuvas robeža. Projekta kopējās izmaksas ir 2,5 miljoni eiro, no tiem 85% ir ERAF līdzfinansējums. Latvijai pieejamais finansējums ir 1,4 miljoni eiro, no kuriem 1,2 miljoni ir ERAF līdzfinansējums.

Latvijā projekts SMART E67 ir vērsts uz pasažieru transporta plūsmas un kravu pārvadājumu efektivitātes uzlabošanu, samazinot braukšanas laiku un paaugstinot drošību, uzsver LVC.

Avots: http://bnn.lv/

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv