Nozares jaunumi

Kamēr aizsalis Rīgas līcis, Ventspils ostā aug kravu apgrozījums

Saistībā ar ledus izveidošanos Somu līcī un Rīgas jūras līcī pēdējā laikā ir pieaudzis pieprasījums pēc Ventspils ostas pakalpojumiem, bet Liepājas osta pagaidām kravu intensitātes pieaugumu šī iemesla dēļ nejūt, informē ostu pārvaldes.

Piemēram, nedēļas beigās Ventspils ostā kāds kuģis pārkrāva ogļu kravas, ko bija paredzēts vest uz Rīgas ostu, bet kapteinis atteicies vest kravas caur Rīgas jūras līci ar ledus apstākļiem nepiemēroto kuģi.

Pašlaik reidā ir vēl viens kuģis, kas ledus situācijas dēļ kravas pārkraus tieši Ventspils ostā.

Ventspils brīvostas vadība ir pārliecināta, ka pieprasījums pēc Ventspils ostas pakalpojumiem tikai pieaugs. Taču ir bijuši gadi, kad Somu līcis aizsalst jau oktobra beigās un novembrī, un ziemas navigācijas periods beidzas maijā. Pēdējo reizi tā esot bijis pirms apmēram pieciem gadiem. Pēc Ventspils brīvostas vadības domām, šajā laikā ietekmi izjutīs arī Rīgas osta.

Savukārt neaizsalstošā Liepājas osta pagaidām neizjūt kravu intensitātes pieaugumu aizsalušā Somu līča dēļ. Tomēr iepriekš Liepājas osta ne vienu reizi vien attaisnojusi savas neaizsalstošās ostas priekšrocības un varējusi pieņemt un apkalpot kuģus, kas nevar sala dēļ sasniegt plānoto ostu, līdzīgi kā Ventspils, norāda ostas kapteinis Pēteris Gudkovs.

Kopš piektdienas ledus pārklājis Rīgas jūras līča lielāko daļu, liecina satelītu dati. Rīgas līcī iespējami apgrūtinājumi kuģu satiksmei, tajā skaitā ceļā no Rīgas ostas līdz Irbes šaurumam.

 

Avots: http://www.ventspilnieks.lv

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv