Jaunumi

Lielgabarīta un smagsvara kravu pārvadājumu atļauju izsniegšana būs vienkāršāka

Lielgabarīta un smagsvara kravu pārvadājumu atļauju izsniegšana būs vienkāršākaLielgabarīta un smagsvara kravu pārvadājumu atļauju izsniegšana turpmāk būs vienkāršāka, informēja Satiksmes ministrijas (SM) Komunikācijas nodaļas vadītāja vietniece Ilze Eida.

Viņa paskaidroja, ka turpmāk elektroniskā veidā varēs izsniegt atkārtotu atļauju dalāmu kokmateriālu un lauksaimniecības produkcijas lielgabarīta un smagsvara kravu pārvadāšanai ar specializētiem transportlīdzekļiem uz noteiktu laiku – līdz 12 mēnešiem.

Šādu atļauju varēs saņemt, ja tā tiks pieprasīta atkārtoti un tajā netiks mainīti atļaujā jau noteiktie parametri. Latvijas autoceļu pārvaldītājs "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) atļauju elektroniskā veidā izsniegs, ja pirms tam tiks saņemts apliecinājums par attiecīgās valsts nodevas samaksāšanu. Tas nozīmē, ka atkārtotas atļaujas nebūs jāizsniedz, elektroniskā veidā tiks pagarināts tās termiņš.

"Ar šiem grozījumiem tiek samazināts administratīvais slogs – pārvadātājiem vairs nebūs jātērē laiks, lai atnāktu pēc atkārtotas atļaujas, bet LVC – lai sagatavotu to," norādīja satiksmes ministrs Uldis Augulis.

Eida pavēstīja, ka grozījumi noteikumos paredz arī izsniegt atļaujas bez termiņa ierobežojuma transportlīdzekļiem bez kravas, kuri ir reģistrēti Latvijā un kuru augstums no brauktuves virsmas, garums vai platums pārsniedz Ceļu satiksmes noteikumu noteiktos lielumus. Tomēr minētās beztermiņa atļaujas saņemšanai paliek spēkā šādi ierobežojumi – transportlīdzekļa kopējais garums nepārsniedz 24 metrus, platums nepārsniedz četrus metrus, savukārt augstums no brauktuves virsmas nepārsniedz 4,5 metrus.

Grozījumu izstrādes procesā bijušas konsultācijas ar biedrību "Zemnieku saeima".

Avots: http://jauns.lv/

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv