Vervo jaunumi

Pulksteņu griešana transporta nozarē – tahogrāfu nozīme

Pulksteņu griešana transporta nozarē – tahogrāfu nozīme

Viena stunda miega mazāk – to mēs teorētiski zaudējam katru pavasari un iegūstam katru rudeni ikgadējās laika maiņas dēļ. Šogad naktī no 25. uz 26. martu pulksteņa rādītāji atkal jāpagriež vienu stundu uz priekšu, kas ietekmēs daudzus no mums līdz pieradīsim pie laika izmaiņas.

Transporta nozare balstās uz ļoti svarīgu elementu – laiku. Gadījumā, ja reģistrācijas kontrolierīce - tahometrs netiek mainīts tā, lai norādītu precīzu laiku, autovadītāji var pieļaut kļūdas piegādes laikā vai pat pakļaut riskam sevi un citus. 

Tahogrāfi ir svarīgs instruments, kas tiek izmantots kravu pārvadājumu nozarē. Tā ir ierīce, kas uzstādīta kravas transportlīdzeklī un reģistrē dažādus datus, piemēram, transportlīdzekļa ātrumu, braukšanas attālumu un citas vadītāja aktivitātes – braukšanas laiku, atpūtas periodus un citas darbības. Šie dati tiek uzglabāti tahogrāfa atmiņā un diskā un tiek izmantoti, lai pārbaudītu, vai vadītājs ievēro noteiktos noteikumus attiecībā uz braukšanas laiku un atpūtas periodiem. Noteikumu ievērošana ne tikai pasargā pašu autovadītāju no pārpūles, noguruma un līdz ar to iespējamiem nelaimes gadījumiem uz ceļa, bet nodrošina arī citu satiksmes dalībnieku drošību uz ceļa.

Papildus drošības pastiprināšanai, tie strādā arī kā godīgas konkurences mērs - ja viens pārvadātājs ievēro noteiktos noteikumus, bet citi tos ignorē, tas dažiem var dot priekšrocības, tādējādi sagraujot iespējas uz godīgu konkurenci.

Analogie tahogrāfi

Lai gan analogie tahogrāfi transportlīdzekļos ir retāk sastopami, to klātbūtne joprojām ir pamanāma. Svarīgi pievērst uzmanību vissvarīgākajam laika maiņas elementam. Analogajos tahogrāfos pulkstenis jāpārvieto par 23 stundām uz priekšu (lielākajā daļā tahogrāfu nav iespējams pārvietot pulksteni atpakaļ). Tāpēc jāveic viena pilna pulksteņa pagriešana un tad jāpievieno vēl 11 stundas. Viena no biežāk pieļautajām kļūdām ir tikai 11 stundu maiņa, kas var novest pie situācijas, ka pulksten 7.00 no rīta tahogrāfs rāda 19.00. Pēc pulksteņa iestatīšanas ieteicams dažas minūtes pārbaudīt reģistrācijas lapu un izņemt to. Pateicoties tam, kravas automašīnu vadītāji būs pārliecināti, ka laiks iestatīts pareizi.

Digitālie tahogrāfi

Digitālais tahogrāfs ir daudz modernāka ierīce, jo tā darbojas saskaņā ar universālo laiku UTC. Līdz ar to tas nozīmē, ka šis laiks nav atkarīgs no laika joslām. Turklāt pašu UTC laiku nevar mainīt, un laika regulēšanas ierīcē attiecas tikai uz tahogrāfa tā saukto vietējo laiku.

Ar šādu ierīci galvenā loma ir programmai, kas analizē pārkāpumus un fiksē darba laiku. Šī programma savā algoritmā pārvieto laika joslu. Pašas izmaiņas ir atkarīgas no valsts, kurā transportlīdzeklis ir reģistrēts. Turklāt dažas sistēmas veic korekcijas tieši norādītajā laikā, bet citas maina iestatījumus tikai pēc transportlīdzekļa apstāšanās. Pateicoties tam, nekas netraucē tahogrāfam braukšanas un citu datu fiksēšanai UTC laikā.

Tahogrāfi ir ļoti svarīgs instruments kravu pārvadājumu nozarē, kas nodrošina vadītāju drošību uz ceļa un godīgu konkurenci starp dažādiem uzņēmumiem. Pēc pulksteņu griešanas svētdien pie jaunajiem apstākļiem būs jāpielāgojas ne tikai kravu transportlīdzekļu vadītājiem, bet arī citiem darbiniekiem, lai spētu saglabāt un nodrošināt augstas kvalitātes transporta un loģistikas pakalpojumus. Tos jums varam palīdzēt organizēt mēs – SIA Vervo.

Piesakiet pārvadājumu jau tagad - sazinieties ar mums, rakstot e-pastu uz: info@vervo.lv, zvanot pa tālr.nr.: +371 67674570 vai piesakot kravu mūsu mājaslapā.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv