Vervo jaunumi

Mūsu kaimiņvalsts Igaunija svin Neatkarības dienu!

Mūsu kaimiņvalsts Igaunija svin Neatkarības dienu!

Tāpat kā Latvijas Republikas proklamēšanas diena, arī Igaunijas Republikas Neatkarības diena tiek atzīmēta kā valsts svētki, kuri tiek svinēti šodien, 24. februārī. Abas valstis ir tuvas partneres ekonomiskajā, kultūras un politiskajā sadarbībā. Tās kopīgi strādā, lai veicinātu reģionālo drošību un stabilitāti. Tādējādi Igaunijas Neatkarības diena ir svarīgs notikums ne tikai Igaunijai, bet arī pārējām Baltijas valstīm – Lietuvai un Latvijai.

Latvija un Igaunija strādā pie kopīgiem projektiem dažādās jomās, piemēram, ekonomikā, izglītībā, kultūrā un drošībā. Abas valstis ir arī dalībnieces dažādās starptautiskās organizācijās - Eiropas Savienībā, NATO un Apvienoto Nāciju Organizācijā. Pateicoties tās stratēģiskai atrašanās vietai un modernajai infrastruktūrai, Igaunija ir efektīvs piegādes ķēžu cents Baltijas un Skandināvijas reģionā. Igaunija ir pazīstama arī ar savu digitālo pārredzamību un e-pakalpojumiem, kas iedvesmo un veicina arī Latvijas attīstību.

Vervo Eesti

Igaunija ir nozīmīga un tuva valsts arī mums - SIA Vervo, jo 2016. gadā tika atvērts Vervo Group uzņēmums Tallinā, Igaunijā - Vervo Eesti, nostiprinot mūsu darbību Baltijas valstu loģistikas tīklā. Vervo Eesti veicina ciešāku sadarbību ar klientiem Igaunijā, nodrošinot ērtus, drošus un izdevīgus starptautiskos kravu pārvadājumus uz un no Ziemeļeiropas valstīm: Zviedriju, Somiju, Norvēģiju.

Ārējā tirdzniecība

Igaunija ir viens no Latvijas nozīmīgākajiem ārējās tirdzniecības partneriem. Starp Latviju un Igauniju pastāv stabilas ekonomiskās attiecības. 2022. gadā Igaunija bija Latvijas otrā nozīmīgākā partnervalsts gan eksportā, gan importā. Pēdējā gada laikā arī vērojams straujāks pieaugums abu valstu savstarpējā importa un eksporta vērtībā. Vairāku gadu garumā tā ir bijusi stabila un pakāpeniski palielinājusies, taču 2022. gada laikā vērtība Latvijas eksportam uz Igauniju pieauga no 1,75 miljardiem eiro līdz 2,53 miljardiem eiro. Arī importa vērtība pārsniedza 2 miljardu robežu, no 1,73 miljardiem eiro (2021. gadā) pieaugot līdz 2,69 miljardiem eiro pērn.

Pagājušajā gadā no Igaunijas uz Latviju visvairāk tika importēti dažādi minerālie produkti, īpaši – dabasgāze. Otra lielākā eksporta preču grupa bija mašīnas, mehānismi un elektriskās iekārtas, piemēram, viedtālruņi. Nozīmīga eksporta prece bija arī koksne. Savukārt otrā virzienā, no Igaunijas uz Latviju, vislielākā preču grupa arī bija minerālie produkti – elektroenerģija. Tālāk sekoja dažādi transportlīdzekļi un vieglie automobiļi, kā arī mašīnas, mehānismi un elektriskās iekārtas.

Latvija un Igaunija ir abpusēji svarīgas valstis Baltijas reģionā, kas ir cieši saistītas ar savu kopīgo vēsturi un kultūru. Abas valstis ir izveidojušas labas attiecības un aktīvi sadarbojas dažādās jomās, lai veicinātu reģionālo attīstību un uzlabotu savu iedzīvotāju labklājību. 

Mums, SIA Vervo ir gods sveikt Igauniju tās Neatkarības dienā. Mēs esam lepni, ka Vervo Group uzņēmums nodrošina savu darbību Igaunijā un mēs strādājam kopā ar Igaunijas uzņēmumiem, palīdzot veicināt tās un savas valsts attīstību. Vēlam Igaunijai, tās uzņēmumiem un iedzīvotājiem panākumus un izaugsmi!

Lai tiktu nodrošināti veiksmīgi un izdevīgi kravu pārvadājumi uz mūsu kaimiņvalsti Igauniju un no tās, sazinieties ar mums, rakstot e-pastu uz: info@vervo.lv, zvanot pa tālr.nr.: +371 67674570 vai piesakot kravu mūsu mājaslapā.

Sveicam Igaunijas dzimšanas dienā!

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv