Vervo jaunumi

LIAA seminārā par Latvijas – Portugāles sadarbības iespējām piedalās arī SIA Vervo pārstāvis Jānis Zariņš

LIAA seminārā par Latvijas – Portugāles sadarbības iespējām piedalās arī SIA Vervo pārstāvis Jānis Zariņš

Šī gada 17. februārī notika Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) organizētais seminārs par sadarbības iespējām ar Portugāli. Tā kā Latvijas Valsts prezidents Egils Levits aprīlī dosies valsts vizītē uz Portugāli, semināra mērķis bija informēt uzņēmējus par iespējām veicināt savu attīstību Portugālē un iedvesmot viņus pieteikties dalībai valsts vīzītē Portugālē. Seminārā uzstājās SIA Vervo loģistikas menedžeris un SIA Vervo auto līdzīpašnieks Jānis Zariņš.

Portugāle ir Dienvideiropas valsts, kas atrodas Pireneju pussalā. Tās rietumu un dienvidu piekrasti apskalo Atlantijas okeāns. Valsts sastāvā arī ir Azoru salas un Madeiras sala. Salas atrodas Atlantijas okeānā. Loģistiku un transportu, kā arī tirdzniecības attiecības Portugālē regulē kopējais tirgus princips, kā arī Eiropas Savienības iekšējā likumdošana.

Semināru atklāja un vadīja LIAA Ārējās tirdzniecības veicināšanas departamenta direktores vietniece Solvita Gulbe. Kā pirmā uzstājās Portugāles vēstniece Latvijā Sāra Feroņa Martinsa (Sara Feronha Martins), kura uzsvēra notiekošā semināra un gaidāmās valsts vizītes nozīmīgumu abu valstu attiecību stiprināšanā dažādās jomās – ekonomikas, investīciju, tūrisma un citās nozarēs. Pēc tam semināru turpināja vēstnieks Juris Štālmeistars, atsaucoties uz Portugāles vēstnieces Latvijā teikto un atzīmējot eksporta un importa attiecību lomu.

Arī pārējie semināra dalībnieki turpināja abu vēstnieku aizsākto tēmu par tirdzniecības attiecībām un potenciālās sadarbības iespēju. Goda konsuls Tiago Melo Patricio stāstīja par abu valstu atbalsta programmām un Goda konsula lomu valstu sadarbībā. Portugāles investīciju un ārējās tirdzniecības aģentūras pārstāvis Pedro Macedo Leão stāstīja par to, kādas ir iespējas sadarbojoties ar Portugāli, kādās aktivitātēs ir iespējams iesaistīties, kā arī kādi ir importa un eksporta dati. Lielu uzsvaru viņš savā prezentācijā lika uz vīna eksportu. Tā ir iecienīta un līdz ar to populāra eksporta prece no Portugāles uz Latviju. Organizējot šāda veida kravu, SIA Vervo loģistikas speciālisti pievērš lielu uzmanību pareizai vīna iepakošanai, iekraušanai un izkraušanai.

Pieminot eksporta un importa datus, P. M. Leão uzsvēra, ka šīs ekonomiskās sadarbības līknes – importa un eksporta rezultāti - kāpj. 2022. gada Latvijas importa galvenās preces bija mašīnas un mehānismi, elektriskās iekārtas, koksne un pārtikas rūpniecības ražojumi, taču eksporta galvenās preces - ķīmiskās rūpniecības preces, augu valsts produkcija kā arī alkoholiskie dzērieni.

Jānis Zariņš, SIA Vervo loģistikas menedžeris un SIA Vervo Auto līdzīpašnieks, prezentācijā runāja par Latvijas – Portugāles ekonomisko sadarbību, par Portugāles lielākajām ostām un lidostām un loģistikas pakalpojumiem. Viņš pieskārās arī tēmai par eksportu un importu - galvenās preces, kas tiek importētas un eksportētas ir medikamenti, vīns, augļi un saldētas zivis, un tam, kā to piegādes varam nodrošināt mēs – SIA Vervo.

Organizējot šāda veida kravu pārvadājumus, ir jāievēro vairāki nosacījumi, piemēram, veicot kravu pārvadājumus ar saldētām zivīm, ir jāizvēlas refrižeratora piekabe, lai tiktu nodrošināta atbilstoša temperatūra, turpretim veicot vīna kravu pārvadājumus, ir jāievēro pareiza kravas iepakošana un jāseko līdzi iekraušanas un izkraušanas procesam. Kā J. Zariņš uzsvēra – “Lai bez starpgadījumiem veiktu gan pilnu, gan saliktu kravu pārvadājumus visdažādākā veida kravām, ir jāievēro visi iepakošanas un kravas sagatavošanas nosacījumi, sākot ar kravas iepakošanu līdz pat izkraušanai.”

Maršrutā Portugāle – Latvija šobrīd pieejamie tirdzniecības ceļi iekļauj dažādu transportu veidu izmantošanu. Piegādes iespējams veikt ar autotransportu, ar lidmašīnu (avio kravu pārvadājumi), kā arī ar kuģi (jūras kravu pārvadājumi). Tomēr visbiežāk izmantotais un izdevīgākais transportēšanas veids ir sauszemes autotransports. Eksports un imports saliktām kravām uz un no Portugāles ilgst 7-9 dienas, savukārt pārvadājumi pilnām kravām no un uz Portugāli ilgst 5-7 dienas.

SIA Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri pārzina nepieciešamās prasības un priekšnosacījumus veiksmīgu pārvadājumu izpildei un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu kravu pārvadājumiem uz un no Portugāles. Sazinieties ar mums, rakstot e-pastu uz: info@vervo.lv, zvanot pa tālr.nr.: +371 67674570 vai piesakot kravu mūsu mājaslapā.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv