Vervo jaunumi

Iegādājies auto ārvalstīs - mēs to piegādāsim līdz Tavām durvīm!

Iegādājies auto ārvalstīs - mēs to piegādāsim līdz Tavām durvīm!

Automašīnu piegāde ir pakalpojums, ko SIA Vervo nodrošina saviem klientiem jau no 2008. gada. Šo pakalpojumu aktīvi izmanto gan privātpersonas, kam nepieciešams jauns vai otrs ģimenes auto, kā arī uzņēmumi – piemēram, lietotu automašīnu uzpircēji. Viena no digitālā laikmeta priekšrocībām ir iespēja iegādāties automašīnu attālināti – kaut no otras pasaules malas.

Kā vēsta mašīnu vēstures izpētes uzņēmums “carVertical”, 2022. gads lietoto auto tirgū ir bijis izaicinājumu pilns, un, lai arī nozare nav panākusi pirmskrīzes rādījumus, tā turpina attīstīties. Interesanti ir tas, ka viena no populārākajām automašīnu markām, ko cilvēki cer potenciāli iegūt savā īpašumā un pārbauda noskatītās automašīnas vēsturi, ir BMW. Tajā tās pārbaudīto reižu apjoms sastāda 15,8% no visām pārbaudītajām automašīnu markām.

Tā kā lietotu automašīnu iegādāšanās ārvalstīs kļūst arvien populārāka, ir noderīgi zināt, kā vislabāk un drošāk savā īpašumā nonākušo auto transportēt uz nepieciešamo galamērķi – vai būtu jāšķērso okeāns vai jūra, vai tā vienkārši jānogādā kaimiņvalstī.

Šoreiz SIA Vervo loģistikas menedžeris Māris Nadziņš veica 2 automašīnu transportēšanu no Zviedrijas pilsētas Karlštates (Karlstad) uz Latviju, Jelgavu, un pārvadājums ilga 3 dienas.

Lai automašīnas uzbrauktu uz kravas platformas, tika izmantotas rampas. Pēc iekraušanas automašīnas tika nostiprinātas ar kravas siksnām jeb ‘štropēm”, izvelkot tās cauri riepu diskiem. Turklāt automašīnu nostiprināšanai tiek izmantotas speciālas kravas siksnas, kas neskrāpē riepu diskus.

Slēgta vai atvērta tipa transportēšana

Atvērta tipa autovedējs vai platforma parasti būs izdevīgāka auto transportēšanas metode, taču jūsu transportlīdzeklis būs pakļauts ārējās vides ietekmei – netīrumiem, laikapstākļiem un citiem aspektiem, kas, iespējams, var ietekmēt tā kvalitāti. Turpretī slēgta tipa autovedējs sniedz lielāku aizsardzību, bet tā izmantošanas izmaksas būtu ievērojami augstākas. Šāda veida pārvadājuma metode parasti tiek izmantota, kad neieciešams pārvadāt ekskluzīvas automašīnas vai, piemēram, retro automašīnas, kas nodrošinātu visdrošāko pārvadājumu.

Tā kā šajā gadījumā tika transportētas 2 automašīnas ikdienas lietošanai, un tika izmantota izdevīgākā opcija – platformas piekabe ar rampām. 

Lietotu automašīnu tirgus kļūst pieprasītāks un sakārtotāks, jo automašīnu mazumtirgotāji izmanto digitalizācijas priekšrocības, padarot tirgus piedāvājumus pievilcīgus dažādiem klientiem. Mūsdienu tehnoloģijas ļauj ievietot lielu skaitu attēlu un video tiešsaistē, piesaistot vairāk klientu lietotu automašīnu iegādei arī interneta vidē – pat ja automašīna atrodas citā valstī. Eiropas lietoto automašīnu tirgus vērtība 2021. gadā bija aptuveni 52,5 miljardi eiro. Un ir sagaidāms, ka 2027. gadā šī vērtība pieaugs līdz 77,98 miljardiem eiro, periodā no 2022. gada līdz 2027. gadam sasniedzot 5,3 % ieņēmumu pieaugumu gadā.

2022. gadā Latvijas lielākie vieglo automobiļu importa partneri bija Vācija, Igaunija un Somija. Savukārt lielākie eksporta partneri šajā preču grupā bija Lietuva, Igaunija un Vācija. Zviedrija ieņēma 5. vietu kā vieglo automašīnu eksporta partneris.

Lai automašīnu pārvadājumi notiktu veiksmīgi, ir svarīgi sadarboties ar zinošiem un profesionāliem speciālistiem. Māris loģistikas nozarē strādā jau 10 gadus, turklāt 5 no tiem viņš ir darbojies tieši kā kravas transportlīdzekļa vadītājs. Šīs pieredzes apvienojums nodrošina vispiemērotāko un izdevīgāko risinājumu atrašanu katrā situācijā.

Sazinieties ar Māri jau tagad un atrodiet izdevīgāko risinājumu automašīnu un citu kravu transportēšanai. Zvaniet pa tālr. nr.: +371 272 737 71 vai sūtiet e-pastu uz: cargo@vervo.lv.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv