Vervo jaunumi

Jūras velšu transportēšana

Jūras velšu transportēšana

Jūras veltes ir vienas no pieprasītākajām un daudzveidīgākajām delikatesēm – dažādas zivis, garneles, krabji un citi izsmalcināti produkti. Baudot šos produktus, visbiežāk neaizdomājamies, kādiem procesiem ir jāiet cauri, lai tiktu līdz brīdim, kad tie skaisti tiek servēti uz traukiem. Ne tikai to iegūšana, bet arī pati transportēšana ir izaicinājumiem pilns process, kam jāpieiet ar lielu rūpību un profesionalitāti.

Jūras velšu uzglabāšana un transportēšana ir rūpīgs un sarežģīts process, kas pieprasa padomāt par daudzām niansēm un ievērot noteiktus noteikumus, piemēram, nepieciešamās temperatūras nodrošināšanu, kā arī operatīvas piegādes organizēšanu noteiktā termiņā.

Jūras velšu kravas pārvadājumi būs gadījums, kad vairāku transporta veidu apvienošana nebūs efektīva, jo tas, iespējams, prasīs vairāk laika. Tāpat ir jāprecizē arī jūras velšu veids un iepakojums. Jūras velšu kravas var sastāvēt gan no svaigām, gan saldētām, gan pat dzīvām jūras veltēm.

Dzīvu jūras velšu transportēšana

Dzīvas jūras veltes ir, iespējams, trauslākais jūras velšu kravas veids un to pārvadāšanu nepieciešams veikt ar vislielāko rūpību. Pārvadājot dzīvas zivis un jūras veltes, jāņem vērā vairāki sugai raksturīgi faktori, lai garantētu, ka krava galamērķī nonāk vesela. Šie faktori ietver elpošanas ātrumu, stresa un spiediena toleranci, izvadīšanas procesus un piemērotās temperatūras uzturēšanu. Visas dzīvās jūras veltes nedrīkst būt pārpildītas vienā traukā vai savietotas pārāk blīvi. Zivīm iedaloties divās grupās – plēsējos un baltajās zivīs, jāievēro atšķirības transportēšanā. Plēsējiem būs nepieciešams vairāk gaisa (jo tās ir aktīvākas), nekā baltajām zivīm, lai pārvadājums zivīm būtu drošs.

Svaigu jūras velšu transportēšana

Lai arī svaigas vai atdzesētas zivis ir mazāk delikātas, joprojām ir rūpīgi jārīkojas, lai saglabātu nepieciešamo kvalitāti. Svaigām jūras veltēm piemērota aukstuma temperatūra kopš noķeršanas brīža uztur zivi atdzesētu 0 grādu temperatūrā pēc Celsija. Tas pasargā to no jūras velšu sabojāšanās. Lai svaigas jūras veltes būtu atdzesētas, tās pastāvīgi jāiepako ledū. Piegādes ķēdes, kurās zivis vispirms nonāk noliktavās un tikai pēc tam tiek transportētas mazumtirgotājiem un vairumtirgotājiem ir komplicētāks process, nekā, kad loms tiek tieši nodots mazumtirgotājiem.

Saldētu jūras velšu transportēšana

Saldētu jūras velšu pārvadājumi visbiežāk ir vieglākais jūras velšu transportēšanas veids. Ir jānodrošina noteikta līmeņa temperatūra, ko iespējams izdarīt ar refrižeratora piekabi. Lai saldētas jūras veltes būtu sasaldētas, tās parasti tiek iepakotas sausā ledus vai želejas iepakojumos. Svarīgi ievērot to, lai visā pārvadājuma procesā tiktu saglabāta vienmērīga temperatūra.

Konservētu jūras velšu transportēšana

Vēl viens no iespējamajiem jūras velšu veidiem ir jau gatavi iepakojumi konservētā veidā. Veikalu plauktos atrodami tunča, mencu, skumbrijas un citi konservi. Šādām konservētām zivīm un citām jūras veltēm nav nepieciešams temperatūras režīms, bet dažkārt tiek izmantots temperatūras režīms, lai konservi nesasaltu, biežāk – ziemā. 

Iepakojums un marķēšana

Visām jūras veltēm jābūt rūpīgi iepakotām, taču ļaujot tām “elpot”. Jebkuru jūras velšu kravu jāmarķē ar pareizo jūras velšu piegādātāja nosaukumu, adresi un tālruņa numuru, nozvejas datumu, jūras velšu veidu un izcelsmes valsti.

2022. gada laikā Latvija no visiem jūras velšu veidiem visvairāk eksportēja saldētas zivis, pēc tam sekoja svaigas un dzesētas zivis, un, tās salīdzinot, ievērojami mazāk tika eksportētas dzīvas zivis. Nozīmīgāko Latvijas eksporta partnervalstu sarakstā 2022. gadā bija Dānija, Norvēģija, kā arī Amerikas Savienotās Valstis. Tomēr 2 lielākie Latvijas eksporta partneri bija kaimiņvalstis – Lietuva un Igaunija.

Arī importa dati ir līdzīgi – vismazāk tika importētas dzīvas zivis, bet visvairāk – svaigas vai dzesinātas zivis. Nozīmīgākās valstis, no kurām Latvijā tika importētas dažādas jūras veltes, bija Zviedrija, Lietuva un Dānija. Tām sekoja Norvēģija un Lielbritānija.

Jūras velšu transportēšana ar SIA Vervo

Lai nodrošinātu veiksmīgus jūras velšu un citu kravu pārvadājumus, ir svarīgi sadarboties ar uzticamu loģistikas partneri. SIA Vervo piedāvā visdažādākā veida kravu transportēšanas un loģistikas pakalpojumus – tajā skaitā arī temperatūras režīma jeb refrižeratora kravu piegādes. Mūsu profesionālie loģistikas speciālisti palīdzēs atrast piemērotāko risinājumu tieši jūsu kravai. Sazinieties ar mums jau tagad - rakstot e-pastu uz: info@vervo.lv, zvanot pa tālr.nr.: +371 67674570 vai piesakot kravu mūsu mājaslapā.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv