Vervo jaunumi

Privāto mantu pārvadājumi pāri okeānam

Privāto mantu pārvadājumi pāri okeānam

Pārvākšanās process vienmēr ir satraucošs, taču, pārskatot savu privāto mantu apjomu, rodas jautājumi – “Kā to visu dabūt no punkta A līdz punktam B?”, “Vai paveikt to pašam vai lūgt palīdzību profesionāļiem?”, “Kur dabūt kastes un kā to visu iepakot?”. Ja vēlaties ietaupīt savu laiku un enerģiju, labākā izvēle būs vērsties pie profesionāļiem -  SIA Vervo. 

Jā, mūsu loģistikas speciālisti organizē ne tikai lielgabarīta, saliktas vai pilnas kravas pārvadājumus, bet arī privāto mantu pārvadājumi ir viens no mūsu pakalpojumiem, ko piedāvājam saviem klientiem – gan uzņēmumiem, gan privātpersonām. 

Līdz šim, privāto mantu pārvadājumi SIA Vervo ir nodrošinājuši ērtu pārvākšanos no vienas vietas uz otru – un ne tikai Latvijas robežās, bet arī starptautiski. 

Viena no SIA Vervo loģistikas asistentēm, Linda Krakovska, regulāri organizē privāto mantu pārvadājumus ne tikai pa Eiropu, bet arī uz tālākām valstīm. Pēdējā laikā privāto mantu pārvadājumi ir bijuši no Rīgas uz pilsētām Amerikas Savienotajās Valstīs – Čikāgu un Miami, kā arī uz Dubaiju Apvienotajos Arābu Emirātos. 

Bieži vien šie starptautiskie kravu pārvadājumi sastāv no tādām mantām kā grāmatas, žurnāli, gleznas, lego konstrukcijas, apģērbs, kosmētika, dažāda tehnika un mēbeles. 

Privāto mantu pārvadājumi uz Emirātiem vai ASV notiek, izmantojot konteinerus – un tiek organizēti kā jūras kravu pārvadājumi. Salīdzinājumā ar avio kravu pārvadājumiem, jūras kravu pārvadājumi ir ekonomisks veids, kā piegādāt kravu lielos attālumos, taču piegādes laika ziņā tas arī ir ilgāks pārvadājums. Šie konkrētie privāto mantu pārvadājumi no Rīgas uz Čikāgu ilga 56 dienas, uz Miami – 45 dienas, savukārt uz Dubaijas ostu Jebel Ali – aptuveni 35 dienas. 

Droši starptautiskie kravu pārvadājumi nozīmē arī pareizu kravas iepakošanu. SIA Vervo loģistikas speciālisti sniegs Jums bezmaksas konsultāciju par to, kāds kravas iepakojums būs atbilstošākais tieši Jūsu kravai. Vieglākas un trauslākas mantas vienmēr ir jāliek virspusē, smagākas – apakšā. Tāpat, ja privātās mantas atrodas iepakotas kastēs, tā ir kārtīgi jāaizlīmē, lai pēc tam, kārtotu uz paletēm. 

Starptautiskie kravu pārvadājumi, īpaši jau uz tāliem galamērķiem, ir komplicēts process, jo nereti tiek izmantoti vairāki transporta veidi, kas nozīmē vairākas noliktavas, pārkraušanas, termināli, muitas darbinieki u.c. Tādos gadījumos atbildību un risku starp pārvadātāju un saņēmēju regulē Incoterms jeb starptautiskie tirdzniecības noteikumi. 

Arī šie, Lindas organizētie pārvadājumi, tika notika pēc Inoterms noteikumiem. Līdz ostai ASV tika izmantots CFR termins – kad preces nosūtītājs apmaksāja visus transporta izdevumus līdz piegādes valsts ostai. Transportēšanas izmaksas no ostas līdz piegādes adresei apmaksāja saņēmējs. Savukārt, privāto mantu pārvadājumi uz Dubaiju tikai veikti ar DDP nosacījumu. Ar Incoterms noteikumiem varat iepazīties šeit.

Protams, arī dokumentācija ir svarīgs posms privāto mantu pārvadājumiem. Viens no dokumentiem, kas bija jānokārto, bija kravas rēķins jeb “invoice”, kas nosaka mantu vērtību. Papildus tam nepieciešams arī “packing list”, kas ir mantu saraksts, kā arī pilnvaras muitas procedūru kārtošanai.

Šajos pārvadājumos mantas tika transportētas tikai līdz ostām, taču SIA Vervo saviem klientiem piedāvā arī “door to door” piegādes, ar kurām jūsu krava tiks nogādāta līdz pat jūsu durvīm.

Loģistikas asistentei Lindai patīk organizēt visdažādāko veidu pārvadājumus, sākot ar automašīnu transportēšanu un beidzot ar personīgo mantu pārvadājumiem uz dažādiem galamērķiem. Karjeru loģistikā Linda sāka pirms 2 gadiem kā praktikante, un drīz pēc skolas absolvēšanas Linda atgriezās SIA Vervo, nu jau kā pilna laika darbinieks. Kā Linda atceras, viens no lielākajiem izaicinājumiem bija, kad pirmo reizi bija nepieciešams organizēt akcīzes kravas pārvadājumu, taču ar to viņa lieliski tika galā. Brīvajā laikā Lindai patīk pavadīt laiku ar ģimeni un draugiem dabā, kā arī nodarboties ar sportu.

Lai sadarbotos ar Lindu, sazinieties ar viņu – rakstot e-pastu uz: supply@vervo.lv vai zvaniet uz: +371 277 133 51.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv