Vervo jaunumi

Kādos gadījumos cisternu pārvadājumi notiek bez ADR prasībām? 

Kādos gadījumos cisternu pārvadājumi notiek bez ADR prasībām? 

Sauszemes kravu pārvadājumi iespējami visdažādākā veida kravām, tajā skaitā arī dažādām gāzēm un šķidrumiem. Lai to veiktu efektīvi un droši, tiek lietotas cisternas. Tajās var transportēt gan dažādus ķīmiskos šķīdumus, gan degvielu un sašķidrinātu gāzi.

Šajā reizē Vervo Auto veica 4,2 tonnu smagas cisternas pārvadājumu no Ādažiem uz Nīderlandi. Tā bija apmēram 6 metrus gara, 2,44 metrus plata un 2,6 metrus augsta. Tā tika transportēta Vervo Auto “mega” kravas piekabē, kurai iespējams paplašināt gan platumu, gan augstumu līdz 3 metriem.

Cisternai apkārt atrodas tai piemetināts rāmis, kas aizsargā cisternu no iespējamiem bojājumiem, kas var rasties transportēšanas procesā. Papildus tā arī nodrošina vieglāku iekraušanas un izkraušanas procesu. Šajā reizē tā tika iekrauta un izkrauta no augšpuses, izmantojot ceļamkrānu. Pēc droša iekraušanas procesa nepieciešams nodrošināt kravas nostiprināšanu, kas tika veikts ar kravas siksnām.

Nereti lejamkravu pārvadājumi sastāv no kravām, kuras ir klasificējamas kā bīstama krava (ADR). Ja tiek pārvietota sašķidrinātā gāze, tad tā pieskaitāma pie 2. bīstamības klases. Arī tad, ja cisterna tiek transportēta tukša, tā, iespējams, tāpat tiks klasificēta kā bīstama krava – tas notiek gadījumos, kad cisterna nav iztīrīta. Taču, ja tā ir attīrīta atbilstoši tehniskajām prasībām, tad cisterna tiek pārvadāta kā parasta krava, bez papildus ADR dokumentiem un noteikumiem.

Tā kā šajā pārvadājumā cisterna bija tukša un iztīrīta, tā netika klasificēta kā ADR krava. Taču pēc tam cisterna tiks izmantota, lai pārvadātu sprāgstvielas, kas paredzētas sprādzieniem dolomītu karjeros.

Cisternas konteinera lietošana tika aizsākta Amerikā, 20. gs. vidū. Pateicoties tā daudzpusībai, to viegli var izmantot, veicot intermodālos pārvadājumus – tādus, kuros tiek izmantoti vairāki transporta veidi. Ideju par šāda veida konteineru radīja amerikānis Malkoms Pērsels Maklīns (Malcolm Purcell McLean). 

Tā kā tas ievērojami paātrina pārkraušanas procesus, tā izmantošana ļāva samazināt gan darbinieku skaitu un izmaksas, gan ietaupīt laiku. Laikam ejot, transporta nozares interese par to globāli bija palielinājusies līdz tam, ka iekārtu standartizēšanai tika izveidots ISO rāmis, un uzņēmumi sāka radīt dažādu formu modeļus. Vispopulārākā bija cilindriskas formas cisterna uz ISO rāmja – tāda, kāda šajā pārvadājumā. Tā bija paredzēta visdažādāko izejvielu transportēšanai - sākot no pārtikas produktiem līdz dažādiem šķidrumiem un pat ADR kravām. ISO ir saīsinājums no “International Organization for Standardization”, kas nozīmē Starptautiskā Standartizācijas organizācija.

Lai veiktu lejamkravu, tukšu cisternu un cita veida kravu pārvadājumus, sazinieties ar mums, rakstot e-pastu uz: info@vervo.lv, zvanot pa tālr.nr.: +371 67674570 vai piesakot kravu mūsu mājaslapā.  

 

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv