Vervo jaunumi

Vervo Auto pievienojas 2 jaunas kravas mašīnas – saruna ar līdzīpašniekiem Māri Dreimani un Jāni Zariņu

Vervo Auto pievienojas 2 jaunas kravas mašīnas – saruna ar līdzīpašniekiem Māri Dreimani un Jāni Zariņu

Pagājušajā nedēļā vienam no Vervo Group uzņēmumiem – Vervo Auto, kas nodrošina kravu pārvadājumus visā Eiropā - pievienojās 2 jaunas kravas automašīnas – Volvo FH. Abi transportlīdzekļi jau ir veikuši savus pirmos kravu pārvadājumus. Viena no tām devās uz Strasbūru, Franciju, lai nogādātu granulas, taču otra veica kokmateriālu piegādi uz Andoru.

Lai uzzinātu vairāk par to, kāpēc tika izvēlētas tieši šīs automašīnas, kādi ir to galvenie ieguvumi un uzņēmuma tālākie nākotnes plāni, intervējām Vervo Auto līdzīpašniekus Jāni Zariņu un Māri Dreimani.

Liels risks

Kravas automašīnas Vervo Auto pievienojās tagad, septembrī, lai gan pasūtītas tās bija salīdzinoši sen, gandrīz pirms gada – 2021. gada oktobrī. Kā situācija pasaulē mums ir parādījusi – gads var izmainīt daudz, tāpēc uzdevām jautājumu - vai nebija liels risks pasūtīt automašīnas, zinot, ka tās tiks piegādātas aptuveni gada laikā, jo Covid19 pandēmija ne tuvu nebija beigusies. Jānis atbildēja, ka risks, protams, bija, “Gads var izmainīt daudz, taču loģistikas pakalpojumi ir tie, kas būs pieprasīti vienmēr – nepieciešams piegādāt pārtiku, materiālus un citas preces, tāpēc pielietojums kravas mašīnām tiks atrasts. Tagad, kad mašīnas ir atnākušas, nožēlas nav nemaz, jo tajā brīdī tās bija iespējams iegādāties par izdevīgāku cenu nekā tagad,” piebilst Jānis.

Kāpēc tieši Volvo?

Ņemot vērā to, ka Vervo Auto “pulciņā” jau ir gan Scania, gan Mercedes markas kravas automašīnas, Vervo Auto tomēr šoreiz izvēlējās izmēģināt Volvo. “Scania, Mercedes un Volvo ir 3 līderu uzņēmumi, kas piedāvā kravas automašīnas. Katram no tām ir savi plusi un mīnusi. Līdz pats nepamēģināsi, nezināsi – no tā, ko stāsta citi, nevar saprast to, cik laba automašīna ir, tāpēc tā ir jāizmēģina pašiem,” stāsta J. Zariņš. Jaunajiem Volvo ir 500 Zs dzinējs ar 2 turbinām, kā arī labi patēriņu rādījumi.

Volvo atšķirības

Atšķirības mašīnām ir pilnībā katrā aspektā – dizainā, kabīnes lielumā, ergonomijā, dzinēja jaudā, kā arī patēriņu rādījumos. Nianses transportlīdzekļos ir diezgan atšķirīgas, taču tomēr kravas automašīnas paliek kravas automašīnas, pildot vienu un to pašu funkciju.

Tagadējā situācija, TOP galamērķi

Jānis atbild, ka, salīdzinot ar, piemēram, augustu, šobrīd situācija ir nostabilizējusies – ir kravu pieprasījumi gan uz, gan no Eiropas, tāpat arī cenas ir atbilstošas tirgus situācijai. Pieprasītākie un biežākie galamērķi, uz kuriem dodas Vervo Auto kravas automašīnas, ir Vācija, Francija, Šveice, Itālija un Spānija. Kravas tiek vestas arī uz Nīderlandi, Poliju, Beļģiju, Austriju un citām Eiropas valstīm – jebkur, kur nepieciešams.

Nākotnes mērķi

Arī nākotnes mērķi, protams, jau pastāvīgi tiek kalti. Vervo Auto līdzīpašnieks Jānis skaidro: “Tieši šobrīd, saņemot jaunās fūres, esam jau nosūtījuši cenu pieprasījumus lielākajiem kravu automašīnu dīleriem un gaidām viņu atbildes uz to, ko viņi var piedāvāt. Iespējams, sūtīsim 3-5 kravas automašīnas jau uz nākamo gadu. Plānu apstāties noteikti nav, un pēc kapacitātes jāskatās, cik auto varēsim atļauties.”

Savukārt, runājot par Vervo Group nākotnes plāniem, Māris Dreimanis piemin, ka šobrīd jāfokusējas uz uzņēmumu nostabilizēšanu jaunajos tirgos, kā arī tirgus daļu paplašināšanu gan Latvijā, gan citās valstīs. Ir svarīgi nodrošināt to rentabilitāti. Citi nākotnes plāni iekļauj sadarbību veicināšanu ar partneriem visā pasaulē.

3 auto vietā 5 – iemesls svinībām?

Jānim Zariņam uzdevām jautājumu par to, kādas ir viņa sajūtas tagad - kad 3 kravas automašīnu vietā ir 5. “Protams, ir gandarījums par padarīto darbu. Žēl, ka nepasūtījām vēl vairāk, jo tajā brīdī cenas bija labākas. Pavisam noteikti būtu pasūtījis pat 10, ja zinātu, ka cenas paaugstināsies tik krasi,” ar humoru stāsta Jānis. “Iemesls svinībām noteikti ir – katra kravas automašīnas iegāde ir svētki.”

Vervo Auto nozīme uzņēmumā SIA Vervo

Kopumā mēs kā ekspeditors operējam ar vairāk nekā 100 mašīnām, taču šīs 5 ir tās, kuras reprezentē mūsu uzņēmumu. “Ik pa laikam mēs cenšamies aizbraukt pie saviem klientiem ar Vervo kravas automašīnām, lai viņi mūs neaizmirst,” smej Māris. Viena no to lielākajiem ieguvumiem ir vides reklāma.

Vervo Auto ir viens no Vervo Group uzņēmumiem. Vervo Auto nodrošina augstas kvalitātes transporta pakalpojumus visā Eiropā, piedāvājot gan saliktu, gan pilnu kravu piegādes ar tenta puspiekabēm. Lai saņemtu izdevīgāko piedāvājumu un ērtāko maršrutu, sazinieties ar Vervo Auto, rakstot e-pastu uz va@vervo.lv

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv