Vervo jaunumi

Kas ir otri lielākie latviešu vasaras svētki aiz Līgo?

Kas ir otri lielākie latviešu vasaras svētki aiz Līgo?

Tāpat kā katru gadu, arī šogad jūlija otrajā svētdienā tiek atzīmēti Jūras svētki jeb Zvejnieksvētki. Tie tiek svinēti par godu zvejniekiem un jūrai, un tā kā Latvija ar Baltijas jūru un Rīgas jūras līci robežojas 497km garumā, tie ir nozīmīgi latviešu svētki. Ievērojamas svētku svinības tiek rīkotas daudzās Latvijas piejūras pilsētās, tajā skaitā ostu pilsētās – Liepājā, Ventspilī, Salacgrīvā un citās.

Vērts atzīmēt, ka jūras kravu pārvadājumi ir vieni no svarīgākajiem pārvadājumu veidiem. Tas ir izdevīgākais veids, kā gan lielus, gan mazus kravas apjomus nogādāt tālos galamērķos par izdevīgām cenām. Tieši ar jūras konteineru pārvadājumiem mēs galvenokārt saņemam preces no Ķīnas un citām lielām ražotājvalstīm. Svinam Jūras svētkus kopā!

Kurās pilsētās tiek svinēti Jūras svētki?

Ventspilī

Ventspils ir viena no lielākajām svētku svinētāju pilsētām. Tajā atrodas arī Ventspils osta, kas ir viena no 3 lielākajām Latvijas ostām un viena no vadošajām ostām Baltijas jūrā. Svētku laikā Ventspilī būs iespējams apmeklēt Jūras svētku gadatirgu, dažādas izstādes un koncertu vakarā.

Rojā

Rojā šie svētki tiks svinēti jau 72. reizi. Pasākuma programmā ir iekļautas gan dažādas aktivitātes pa dienu, gan koncerts ar Latvijā zināmiem māksliniekiem vakarā. Jau plkst. 05:00 no rīta svētki tiks atklāti ar makšķerēšanas sacensībām, pēc kurām varēs apmeklēt tirdziņus, volejbola sacensības un pasākumus bērniem.

Pāvilostā

Varētu teikt, ka Pāvilosta ir lielākā Zvejnieku svētku svinētāja. Tā ir pilsēta, kurā aizsākās Jūras svētku svinēšanas tradīcijas un tā vēl joprojām ir šo svētku kultūrvēsturiskā pilsēta. Pāvilostā šie ir centrālie tūrisma sezonas svētki. Pāvilostā notiks gan svētku tirdziņš, gan vizināšanās ar laivām, gan kuģu un laivu parāde, kā arī citi interesanti pasākumi.

Svētku tradīcijas

Jūras svētki tiks svinēti arī citās jūras pilsētās un visās notiks dažādas interesantas aktivitātes. Daudzas tradīcijas ir saistītas ar jūras velšu ēšanu, to gatavošanu, amatnieku un zvejnieku tirdziņu apmeklēšanu. Mēs varam piedalīties arī dažādās sporta sacensībās un redzēt teātra priekšnesumus un mākslas izstādes. Tiek organizēti arī koncerti ar pazīstamu latviešu mākslinieku uzstāšanos, kā arī nakts zaļumballes, kas ilgst līdz pat rīta gaismai.

Zvejniekiem un jūras velšu cienītājiem

Jūra mums ne tikai sniedz iespēju izmantot jūras ceļus kravu pārvadājumiem, bet arī iegūt vērtīgus produktus, piemēram, zivis un citas jūras veltes. Taču to transportēšanai ir jābūt rūpīgi izplānotam procesam, lai tās pārvadājuma laikā nesabojātos. Viens no SIA Vervo piedāvātajiem pakalpojumiem ir kravu pārvadājumi ar temperatūras režīmu - ar refrižeratora piekabēm. Mūsu zinošie loģistikas speciālisti atradīs piemērotāko risinājumu tieši jūsu kravas transportēšanai.

Sestdien tiekamies kādā no piejūras pilsētām! SIA Vervo vēl priecīgus Jūras un Zvejnieku svētkus. Ja nepieciešami kravu pārvadājumi, sazinieties ar mums, zvanot pa tālr. nr. +37167674570, rakstot mums e-pastu uz info@vervo.lv vai aizpildot pieteikuma formu mājaslapā.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv