Nozares jaunumi

DB Schenker testē autonomi braucošu elektrisko kravinieku bez kabīnes

DB Schenker sadarbībā ar zviedru jaunuzņēmumu Einride izstrādājis autonomi braucošu elektrisko kravas automašīnu T-Pod bez kabīnes.

T-Pod kabīne nav vajadzīga, jo pirmkārt, tas pārvietojas autonomi, otrkārt, tā paliek vairāk vietas kravai. T-Pod ir pirmais šāda veida transportlīdzeklis pasaulē, kam ir likumīga pielaide komercpārvadājumiem kopējā satiksmē.

Līdz šim T-Pod tika izmantots, lai nodrošinātu kravu pārvadājumus starp Schenker termināli un noliktavu Zviedrijas Jenšepingā, ieskaitot vairāku simtu metru garu koplietošanas ceļa posmu, taču jau šomēnes autonomi braucošais kravinieks tiks palaists “plašākos ūdeņos”.

Tiesa, T-Pod pilnīgi viens tomēr vēl nespēj darboties – drošības nolūkos to uzrauga vadītājs, kas atrodas kontroles centrā Gēteborgā. Šis darbinieks jebkurā brīdī var iejaukties un pārņemt vadību savās rokās. Pašlaik transportlīdzeklis brauc tikai ar ātrumu 5 km/h, lai vajadzības gadījumā tas varētu nekavējoties apstāties.

T-Pod var ielādēt 15 eiro paletes un teorētiski tas var sasniegt 80 km/h, kamēr akumulators nodrošina distanci aptuveni 200 kilometriem.

Avots: https://iauto.lv/

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv